Notícies, Generalment, Casolà, Comunicació i esdeveniment

Primera plataforma de xarxes socials per als entusiastes de STEM.


Una plataforma de xarxes socials pròpia, adaptada específicament a les necessitats i interessos del grup d’usuaris respectiu: aquest és el somni de totes les comunitats. Per a l'ofensiva de la comunitat zdi.NRW "El futur a través de la innovació" es va fer realitat l’octubre del 2020. Amb més de 4.500 socis de negocis, escoles i universitats, la xarxa més gran d'Europa per a la promoció de joves científics i enginyers ha rebut ara un "mercat" digital per a l'intercanvi d'idees i informació, únic a Alemanya. A la plataforma, els escolars trobaran persones afins i nombroses oportunitats d’aprenentatge per a les matèries de matemàtiques, informàtica, ciències naturals i tecnologia. 

Launch der MINT-Community-Plattform
El secretari d'Estat parlamentari Klaus Kaiser al Ministeri de Ciència de NRW i la gerent de projectes Magdalena Hein en el llançament de la comunitat NINT de MINT. Foto: 2020-zdi.NRW

“A partir de les 47 xarxes zdi i més de 70 laboratoris escolars, durant els darrers anys s’ha desenvolupat una comunitat temàtica específica amb grans personalitats, a qui se’ns va permetre acompanyar en diverses campanyes. Però a la comunitat li faltava un mercat digital. Estaven disperses en moltes plataformes diferents en línia "., explica Arne Klauke, que va fer rodar el projecte i el va donar suport per a l'oficina regional de zdi.

MINT Community NRW ara ofereix als nens i joves entusiastes de MINT una alternativa segura a les plataformes de xarxes socials com Facebook & Co. A més, els actors regionals de MINT estan connectats en xarxa a tota la regió. L’ofensiva, composta per moltes comunitats petites, s’uneix. D’aquesta manera, els coordinadors i professors compromesos poden desenvolupar i posicionar les seves ofertes de la millor manera possible, parlar amb adults joves i acompanyar-los en el seu camí cap a l’estudi i l’orientació professional. 

Als cursos virtuals i analògics, els estudiants poden provar les seves habilitats i, a través de MINT-Community NRW, es mantenen en contacte amb participants del curs de la mateixa edat, poden compartir experiències i informació tècnica, motivar-se i animar-se. També es va integrar un sistema de gamificació. Els joves poden recollir insígnies MINT, augmentar el seu nivell i rebre un currículum individualitzat. Se’ls ofereix un espai protegit en el qual poden perseguir els seus interessos i contribuir, la base de totes les formes de codeterminació i participació social. 

"Si els nens i els joves es poden identificar amb els temes de la plataforma, aporten el seu contingut i les seves idees; a través de la seva participació, la comunitat es manté a si mateixa a llarg termini". Klauke assenyala fascinació. Ja ha vist el compromís de la comunitat en molts esdeveniments participatius i campanyes de comunicació basades en contingut generat per l'usuari. Barcamps, competicions de robots zdi i Take Over mostren les possibilitats i oportunitats que activen els joves. La recentment desenvolupada comunitat MINT NRW els encoratja a participar i, en contrast amb una xarxa social orientada als beneficis, se centra en els interessos dels usuaris. 

Al projecte zdi.NRW

Juntament amb el Empresa Zenit matrix ha actuat com a oficina regional de zdi en nom de Ministeri de Ciència de l’Estat de Renània del Nord-Westfàlia i dóna suport a la tasca de la comunitat zdi a les regions. A nivell estatal, zdi també compta amb el suport del Ministeri d’Educació i Economia. En fer-ho, zdi es guia pel principi d’autodeterminació i implica activament el grup objectiu de nens i joves, pares i professors en ofertes i campanyes.

Per al desenvolupament de la comunitat MINT NRW

Des de la tardor del 2019 s’ha creat un equip intern i una estreta cooperació amb proveïdors de serveis externs per a la programació de la comunitat MINT NRW. Després d’una fase de proves, en què van participar inicialment tres xarxes zdi, va seguir una fase d’activació en què els participants es van familiaritzar amb l’ús de la plataforma mitjançant tutorials i tallers. El 26 d'octubre, el secretari d'Estat parlamentari Klaus Kaiser va presentar al públic el MINT-Community NRW al públic. Des de llavors, l’equip matricial ha estat treballant en l’activació dels actors MINT i donant suport a les regions per mantenir les seves pàgines de fans.