Notícies, Generalment, Casolà, Comunicació i esdeveniment

Tallers participatius amb joves sobre la protecció financera del consumidor


En nom dels centres de consumidors, matrix GmbH & Co. KG i la Fe: centre d'innovació masculí Tallers a escoles de Düsseldorf. Els mateixos joves haurien d’ajudar a configurar l’aspecte d’una aplicació de pressupost digital al projecte "Les meves finances, la meva vida sota control!" Centre d'assessorament al consumidor NRW està previst actualment.

Phase 3 der Ko-Kreativen Workshops

L'aplicació està destinada a ajudar els nens i joves a obtenir una visió general del seu pressupost, els seus ingressos i despeses, així com els seus desitjos i plans. Tractar problemes quotidians i coneixements financers pràctics, per exemple B. en matèria de capacitat jurídica, llei o provisió de contractes de venda, formaran part de l'eina. En fer-ho, també haurien d’aprendre a utilitzar els coneixements necessaris de forma segura i independent amb les noves tecnologies financeres digitals i a poder-los utilitzar amb confiança.

Enfocament participatiu

Per satisfer les necessitats del grup objectiu en termes de contingut i disseny i per despertar set de coneixement i diversió en l’ús, l’aplicació es desenvolupa en cooperació amb estudiants, professors, associacions de pares, universitats i experts en matèries. És per això que es van realitzar tallers amb estudiants a Düsseldorf per conèixer les seves expectatives.

Arne Klauke, que va encapçalar el projecte a matrix, subratlla la importància de l'enfocament participatiu: “A l'hora de desenvolupar el concepte, vam utilitzar l'enfocament de co-creació. Els joves, que finalment haurien d’utilitzar l’eina digital, van ser inclosos en el procés i s’haurien d’adaptar a les seves realitats de la vida: quines aplicacions prefereix el grup objectiu jove, per quins motius i com pot ser interessant un tema suposadament sec com la planificació financera? fins i tot estar dissenyat per ser entretingut? ”Als tallers, no només s’han de treballar les funcions clau d’una aplicació de pressupost digital, sinó també les raons per utilitzar aquesta aplicació i centrar-se en temes financers.

Sota el lema "Les meves finances, la meva vida sota control!", Els joves es van ocupar primer de qüestions importants sobre el fet de créixer:

  • Què em queda de diners de butxaca a final de mes?
  • Em puc permetre la motxilla?
  • Quines opcions de pagament hi ha i a què he de prestar atenció en utilitzar mètodes de pagament digitals?
  • Què he de tenir en compte per pagar fraccionadament? I què és realment una domiciliació bancària?

S’ha d’aprendre a tractar els diners i està plagat de tota mena de trampes.

Documentació del taller conceptual

Als tallers participatius, els joves van conèixer mètodes àgils per definir els seus requisits per a aquesta aplicació digital. En fer-ho, van desenvolupar personas, és a dir, representants de grups objectiu, per tal de definir les necessitats del seu grup d’edat. En el següent pas, els participants van treballar en un World Café les funcions necessàries en una aplicació digital.

El Walter-Eucken-Berufskolleg Düsseldorf va participar en el projecte amb un taller d’un dia i l’escola secundària comunitària de Bernburger Strasse amb un taller de tres dies. El coneixement recollit i els requisits flueixen en el procés posterior de creació de l’aplicació digital.

Fons

El projecte el porta a terme el centre de consumidors de Renània del Nord-Westfàlia amb el suport del centre de consumidors de Sarre.

Les enquestes mostren regularment que les habilitats financeres dels joves a Alemanya són lluny de ser suficients. Per exemple, segons una enquesta de Forsa, només un vuit per cent dels joves d'entre 16 i 25 anys valoren les seves habilitats financeres com a "molt bones" a "bones" (Forsa W² Jugend-Finanzmonitor 2018). L'enquesta també mostra que la incertesa entre els joves augmenta amb la complexitat de les qüestions financeres. Els nens i els joves necessiten coneixements econòmics bàsics, han de conèixer les relacions econòmiques i els drets bàsics dels consumidors. Hauríeu d’aprendre a fer front econòmicament a la vida quotidiana, a vigilar els vostres ingressos i despeses a curt i llarg termini i a evitar el sobreendeutament.