Generalment

Amics contra els dubtes d’estudi


matrix està desenvolupant directrius d’amics per a les universitats com a part del projecte Next Career

Thomas fa temps que té dubtes sobre la seva elecció, per descomptat. S’informa a Internet, però tot sol no troba una solució al seu problema. No s’atreveix a anar al servei d’assessorament estudiantil: el llindar d’inhibició és massa gran. Com ell, hi ha molts joves que tenen dubtes sobre els seus estudis. Sovint es busca suport en converses personals amb amics, coneguts i familiars. Thomas s’adona del programa d’amics de la seva universitat. Allà pot confiar-se a un mentor estudiant que escolta, transmet informació important i, per tant, l’ajuda a obtenir una nova orientació. Mitjançant l’assessorament entre iguals, es poden contrarestar massivament els dubtes sobre els estudis. És per això que matrix ha desenvolupat una guia d’amics per a universitats com a part del projecte Next Career.

Buddy-Leitfaden für Hochschulen

Amb el Pròxim projecte professional, que va ser encarregat pel Ministeri de Cultura i Ciència de l’Estat de Renània del Nord-Westfàlia (MKW NRW) i està finançat pel Ministeri Federal d’Educació i Investigació (BMBF), els temes dels dubtes d’estudi i l’abandonament dels estudis s’alliberen de tabús i s’intensifiquen els serveis d’assessorament. Per tal d’establir estructures sostenibles a les universitats i crear ofertes amb llindars baixos per a estudiants, matrix ha examinat ara les possibilitats i oportunitats dels programes d’acompanyament i mentoria dels estudiants. Els resultats es van publicar en una guia del lloc web del projecte.

Un programa d’amics com a oferta d’ajuda en cas de dubtes d’estudi té molts avantatges i continua amb un principi fermament ancorat en el context universitari: els estudiants ajuden els estudiants. En la comunicació d’igual a igual, l’intercanvi es fa en igualtat de condicions; el llindar d’inhibició per a aquells que dubten de l’estudi és menor a causa del caràcter informal que en una situació d’assessorament professional. La universitat, en canvi, assumeix la seva responsabilitat social i deixa clar que defensa les necessitats dels seus estudiants. Mitjançant l’ús eficaç de l’assistència, com ara els programes d’amics, se’ls ofereix orientació, alhora que es fa una contribució important a l’equitat educativa, entre altres coses, evitant inversions equivocades en educació i utilitzant els llocs d’estudi de manera sensata.

En crear la guia, la matriu va procedir de la següent manera:

  • En una enquesta en línia es van analitzar i diferenciar un gran nombre de programes de mentor i de companys ja existents.
  • Es van realitzar entrevistes amb sis experts, les experiències i coneixements específics dels quals es van incorporar a la guia.
  • La directriu es va mantenir deliberadament general per tal que es pogués adaptar a les circumstàncies específiques de la universitat.

El coneixement i l'experiència dels 33 programes que poden ajudar a les universitats a desenvolupar el seu propi programa d'amics per a aquells que dubten dels seus estudis es poden obtenir valuoses implicacions. Les parts interessades poden esbrinar quins factors s’han de tenir en compte a l’hora de desenvolupar un programa d’amics, en què es diferencia dels serveis d’assessorament professional i en què es pot animar els estudiants a participar-hi. Les directrius també us proporcionen informació útil sobre els temes del desenvolupament de conceptes, la concordança, les relacions públiques i la gestió de la qualitat.

Buddy-Leitfaden für Hochschulen

Els passos següents són crucials per desenvolupar un programa de companys:

  • Coordinació interna i divulgació de recursos
  • Concepte de reclutament i classificació d’amics
  • Enfocament per dirigir-se a grups específics de persones que dubten dels seus estudis
  • Suport continu i desenvolupament del programa

Podeu trobar més informació sobre el projecte Next Career, els actors implicats i els resultats rellevants aquí: Al lloc web Next Career.

Per a la implementació del projecte, MKW NRW disposa de matrix GmbH & Co. KG instruït. La durada del projecte es dissenya inicialment per a un període fins al desembre de 2020.