Notícies, Generalment, Casolà, MakeOpaedics, matriu gGmbH

Els productes portàtils i la robòtica suau en ortopèdia, en el disseny, van al corrent de noves solucions


La matriu gGmbH ofereix als estudiants informació sobre els processos de fabricació digital en un taller en línia

Das Toolkit wurde den Teilnehmenden für Hands-on-Sessions zur Verfügung gestellt.
El conjunt d'eines es va posar a disposició dels participants per a sessions pràctiques.

Processos de fabricació digital, electrònica portable i robòtica suau: estudiants de tecnologia ortopèdica i de rehabilitació a Col·legi Federal de Tecnologia Ortopèdica (BUFA) va rebre els primers coneixements sobre el tema de la robòtica i la robòtica suau en un taller digital. El matriu gGmbH va donar això del 14.-16. Desembre de 2020, un taller dirigit per Adriana Cabrera i Niels Lichtenthäler.

Al principi, als estudiants de tecnologia ortopèdica i de rehabilitació se'ls va donar una visió de les àrees específiques de l'electrònica, els sensors, els actuadors i els materials conductors. Exemples pràctics d'aplicació de projectes de fabricants van mostrar les possibilitats de les diferents tecnologies. Els estudiants van adquirir la seva primera experiència pràctica en exercicis pràctics i amb l'ajut del kit d'eines del taller. El conjunt d’eines es va enviar a tots els participants de la preparació del taller i, a més del paper de transferència de pel·lícules tèxtils, contenia tots els materials necessaris per construir músculs artificials senzills i els primers prototips robòtics tous.

Entwicklung eines künstlichen Muskels in einer Hans-on-Session
Desenvolupament d’un múscul artificial en una sessió pràctica

Com a part d’un repte de disseny de tres dies, els estudiants van identificar de forma independent problemes de pacients amb ortesis de mans i peus i en el procés de fabricació corresponent. A continuació, es van desenvolupar enfocaments de solucions i es van treballar dos grups prometedors amb més profunditat. Aquí els participants van poder reunir allò que havien après prèviament amb els seus coneixements experts en tecnologia ortopèdica i aplicar-lo directament.

Amb entusiasme i una intensa cooperació, van desenvolupar ràpidament els primers prototips utilitzant els materials del conjunt d’eines. En les presentacions i demostracions pràctiques posteriors, es van revelar nous enfocaments per millorar l’ortesi del peu amb càmeres d’aire i la detecció de forma dinàmica al peu.

Christin Rupprecht, cap adjunt de l’Institut de Tecnologia de Mesurament i Biomecànica (IMB) de BUFA, es mostrava entusiasta dels resultats dels estudiants: “Em va impressionar el poc temps que els nostres estudiants van poder convertir el que havien après en conceptes emocionants i prototips tangibles, tots estàvem repartits en diferents llocs ".

Übungen mit Soft Robotics
Exercicis amb robòtica suau

El taller forma part del projecte MakeOpaedicsque persegueix constantment estratègies d’innovació oberta i desenvolupa prototips d’ajuts. La matriu gGmbH va iniciar el projecte el novembre de 2020 juntament amb el seu soci del projecte, la Universitat de Ciències Aplicades de Rhein-Waal. El Ministeri Federal d'Educació i Recerca (BMBF) dóna suport al projecte com a part de la mesura de finançament "Open Photonik Pro" dins del programa "Photonics Research Germany".

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung