Notícies, Generalment, Casolà, MakeOpaedics, matriu gGmbH

Coneixements sobre innovació oberta i codi obert en ortopèdia


La matriu gGmbH va formar part del seminari "Fabricació digital" del Col·legi Federal de Tecnologia Ortopèdica

Quins processos de fabricació digital innovadors i nous exemples d’aplicacions hi ha en tecnologia ortopèdica? Durant dos dies, més de 80 experts de ciències i negocis, així com estudiants i possibles mestres artesans, van intercanviar opinions sobre aquest tema en el marc del seminari "Fabricació digital". El Col·legi Federal de Tecnologia Ortopèdica (BUFA) com a centre de competències en tecnologia ortopèdica i de rehabilitació sobre aquest tema a nivell nacional.

En la seva conferència, Niels Lichtenthäler va explicar els avantatges de la innovació oberta i el codi obert per a la tecnologia ortopèdica. Utilitzant exemples pràctics, va il·lustrar com es poden desenvolupar models de negoci sostenibles a partir de projectes de codi obert. Les empreses que obrin processos de desenvolupament i els desenvolupen juntament amb altres o fins i tot construeixen una comunitat de desenvolupament poden avançar les tecnologies i la seva transferència a la pràctica més ràpidament. La corba d’aprenentatge és més forta a través de l’intercanvi amb altres desenvolupadors, però sobretot gràcies a la participació primerenca dels clients. Matrix considera això com una oportunitat per a les petites i mitjanes empreses del sector ortopèdic artesà.

YouTube

Si descarregueu el vídeo, accepteu la política de privadesa de YouTube.
trobar més informació

Carrega vídeo

La Projecte MakeOpaedics comença aquí i intenta apropar els fabricants i les botigues de subministraments mèdics en el procés de desenvolupament. Això es tradueix en prototips de codi obert de producció digital que estan disponibles de manera gratuïta per al seu posterior desenvolupament: un mànec individualitzat per a bastons i caminadors, una ortesi de peu mòbil i una ortesi activa de mans.

L’esdeveniment va mostrar clarament que molts tècnics ortopèdics s’estan desenvolupant cap a un taller digital i com es poden crear ajuts innovadors amb alts beneficis per als pacients. La tecnologia d’escaneig 3D, el modelatge CAD i la fabricació additiva aviat formaran part de la caixa d’eines estàndard dels tècnics ortopèdics.

Tot i això, les preguntes dels participants també van demostrar que no tothom s’ha emprès en el camí de la transformació digital. L’ús d’electrònica, sensors, robòtica suau o programari en el producte ara està impulsat principalment per la indústria. També aquí, les estratègies d’innovació oberta poden ajudar a portar les tècniques al desenvolupament i al treball quotidià de l’embarcació més ràpidament.

El programa i els ponents del seminari es poden trobar aquí:

La matriu gGmbH porta a terme el projecte MakeOpaedics juntament amb el seu soci del projecte, la Universitat de Ciències Aplicades de Rhein-Waal. El Ministeri Federal d 'Educació i Investigació (BMBF) dóna suport al projecte com a part del programa Mesura de finançament "Open Photonics Pro" dins del programa "Photonics Research Germany".

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung