Notícies, Generalment, Casolà

Shemakes.eu: promoció d’innovadors en la indústria de la moda sostenible


matrix és responsable de la gestió de la reputació en el projecte finançat per la UE

Adriana Cabrera leitet das projekt shemakes.eu bei der matrix

Inspiració, habilitats i xarxes: tot això hauria de ser assolit per dones innovadores de la indústria de la moda sostenible shemakes.eu va rebre, un projecte de dos anys finançat per la Unió Europea. La iniciativa ha apostat per millorar les perspectives professionals i tenir més influència per a les dones de la indústria tèxtil i de la confecció des de principis del 2021. matrix forma part del consorci internacional, format per deu socis en set països diferents. "Ens agradaria reconèixer les dones com a emprenedores i empresàries actives perquè puguin contribuir al desenvolupament tèxtil, de materials i de tecnologia", explica Adriana Cabreraqui dirigeix ​​el projecte a matrix.

Les condicions laborals de la indústria són molt diferents, així com el respecte de la indústria pel medi ambient. Shemakes.eu té com a objectiu tenir una sèrie d’impactes concrets sobre la indústria tèxtil i de la confecció en almenys deu països europeus i proporcionar un full de ruta per al canvi de polítiques perquè el projecte sigui transferible a una escala més gran. La visió: una indústria de la moda circular i sostenible guiada per conceptes d’igualtat, innovació i obertura.

L’objectiu de crear entorns empresarials propicis és permetre a les dones avançar cap a posicions professionals superiors.

Amb aquest propòsit, shemakes.eu funciona amb un enfocament de tres eixos:

  • Les noies i les dones de diferents edats experimenten noves formes d’aprendre. Es promocionen mitjançant habilitats dures i suaus, així com mitjançant la tecnologia.
  • Us beneficieu d’ajuts i contactes empresarials concrets.
  • Aconsegueixes models femenins a través d’històries inspiradores.

El potencial i la força del projecte rau en l’experiència multidisciplinària i la xarxa ben desenvolupada del consorci de la col·laboració. Dues xarxes existents formen el nucli de la comunitat:

  • morir Fabricademy, un curs transdisciplinari centrat en el desenvolupament de noves tecnologies i enfocaments a la indústria tèxtil,
  • TCBL (laboratoris de roba i negocis tèxtils), un projecte i fundació enfocats a desenvolupar conjuntament entorns de proves per a innovacions d’avantguarda en la indústria de la moda sostenible i circular.

La Fabricademy s'utilitza a Alemanya per Adriana Cabrera que no només treballa com a consultor d’innovació i desenvolupador de productes per a la matriu, sinó que també forma part del moviment alemany FabLab i membre de la Fundació Fab: “Veiem a través del nostre treball a la Fabricademy i als laboratoris TCBL que les perspectives de les dones i els homes canvien poden canviar. Aquest canvi els permet implementar la digitalització, la sostenibilitat i l’emprenedoria en una nova generació ".

matrix és responsable de la gestió de la reputació del projecte. Per tal de garantir les millors pràctiques en el camp de la innovació i implementar processos d’èxit, s’ha de desenvolupar una metodologia responsable de recerca i innovació sobre la base d’ecosistemes reeixits. A més, es crearà una comunitat de models femenins, personalitats destacades de la investigació, la innovació i els negocis, que actuaran com a ambaixadores per difondre el coneixement adquirit i augmentar la visibilitat del projecte.

Podeu trobar més informació sobre el projecte aquí:

Funded by the European Union

Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut del conveni de subvenció núm. 101006203.