Notícies, Generalment, Ofereix comunicació, Casolà, Comunicació i esdeveniment

Les comunitats són el futur: creen innovació, permeten la participació i augmenten el compromís.


“Una bona gestió de la comunitat té efecte fins al desenvolupament de productes i, per tant, pot impulsar innovacions. Les empreses i les organitzacions necessiten una relació estreta i completa amb el seu grup objectiu per existir a llarg termini i desenvolupar-se més ".
Communities

Arne Klauke encapçala la matriu at Àrea "Consultoria en comunicació, creació de mitjans i comunitat" i contribueix a la direcció estratègica de l'empresa com a membre de l'equip directiu. L'últim any, va participar principalment en la fusió de desenvolupament web i comunitat i va liderar la creació d'un Plataforma comunitària per zdi.NRW. Arne està casat, té una filla petita i està compromès socialment a la seva casa d’adopció, a la regió del Baix Rin, a Meerbusch. ACTIVAR és un dels seus grans punts forts. Reunint la gent, motivant, treballant en xarxa i inspirant a la gent: des de fa molts anys construeix ponts i trenca inhibicions i facilita la participació a l’espai digital per a diferents actors.

Hola Arne, ets el responsable de la creació de comunitats a matrix. Què és el que us fascina tant de les comunitats?

Les solucions digitals poden fonamentalment facilitar la nostra vida, trencar límits, permetre la participació i crear innovacions. Ben fet, de vegades són simplement divertits, per exemple mitjançant la interacció social, una necessitat bàsica de totes les persones en què som bons Comunitats ser capaç d’assumir: què bé que puc intercanviar fàcilment idees amb amics de la vella escola a Internet o en un grup en què persones amb els mateixos interessos es puguin conèixer. Han fet un viatge similar i sovint s’entenen en poques paraules. O prenem comunitats grans com chefkoch.de o thingiverse.de. Les dues comunitats potser ni tan sols es refereixen a elles mateixes com a tals. No obstant això, la gent intercanvia les seves experiències aquí, se sent connectat en parts de la seva identitat i, en aquest cas concret, també té una estructura comuna en què opera: un mercat digital.

communities

La comunitat MINT del projecte zdi, de la qual éreu responsable conjuntament, va començar recentment. Què vol aconseguir aquest projecte?

Al Comunitat MINT NRW despertem curiositat per la ciència i la tecnologia i reunim la gent. D’aquesta manera, creem l’abast de MINT (matemàtiques, informàtica, ciències naturals, tecnologia) i els joves creixen amb les tasques i experimenten el coneixement real de MINT.

Què significa exactament?

Les xarxes MINT publiquen les seves ofertes a la plataforma de la comunitat zdi i intercanvien idees entre elles. Els joves troben cursos i altres ofertes i es poden inscriure a ells, però també, com passa amb Insta & Co., es connecten entre ells. Pel seu compromís amb la plataforma, recopilen punts en forma de insígnies o microgradats, que es recopilen en un currículum MINT.

Com vau desenvolupar aquesta comunitat?

Iterativa i participativa, perquè la nostra experiència a matrix mostra que una comunitat funciona millor quan els usuaris hi participen des del principi. Hem dissenyat el prototip de la plataforma amb algunes de les xarxes zdi. Hem intentat i provat i processos eficients de com integrem aquests usuaris. Per exemple, BarCamps. Hackathons o tallers de personatges. Després d’una fase de proves, vam continuar desenvolupant-nos i ara estem activant la gran comunitat zdi per participar en la següent etapa de desenvolupament.

Communities

Teniu exemples de projectes que ajudin a entendre els avantatges i desavantatges d’aquest enfocament?

Communities
Reunions participatives amb la junta de Kanban

A matrix, utilitzem mètodes co-creatius o participatius sempre que sigui possible per tal de crear un alt nivell d’acceptació en el grup objectiu, amb diferents graus de participació. El més important és involucrar a les persones adequades en el procés: professionals, iniciadors i usuaris. L’inconvenient és que de vegades els processos triguen una mica més. La gestió empàtica i professional d’aquests processos de participació és fonamental per a l’èxit: la gestió comunitària. Prenguem un exemple de l'àrea MINT: al projecte zdi, vam ensenyar les habilitats necessàries als tallers de YouTube per produir un vídeo i vam oferir als joves la plataforma per situar els seus vídeos de manera destacada.

Els joves trien ells mateixos els temes i la forma de presentació i, per tant, creen un alt nivell d’acceptació perquè formen part del grup objectiu. Els vídeos creats aquí tenen desenes de milers de clics i transmeten contextos STEM molt ben explicats i presentats. En vam poder introduir alguns d’ells en un extra "Premi al vídeo de la ciència" distingir.

Quin potencial creu que hi ha a les comunitats? Per què l’organització i l’empresa s’ho han de fer front?

Gestió de la comunitat tindrà un paper molt més important en el futur, ja que ajuda a fidelitzar clients i grups d’interès a llarg termini. Fins i tot en temps de crisi, les comunitats poden:

Communities
  • Crear acceptació i abast,
  • Generar el boca-orella i la lleialtat,
  • ajuda amb la investigació de mercats,
  • Creeu contingut generat per l'usuari, per exemple, ressenyes o vídeos de productes de la comunitat,
  • i estimular els processos d’innovació i la gestió d’idees.

És important que Gestió de la comunitat no s’entén malament com a simple contacte amb el client. Una bona gestió comunitària significa reunir-se amb el grup objectiu a l’alçada dels ulls i ha d’influir en totes les àrees d’una estructura organitzativa, una tasca transversal important. Així és com les comunitats poden impulsar la innovació. Algunes persones especialment actives donen suport a les comunitats. Sovint es tracta de voluntaris: a l’interior o als que els agrada caminar professionalment. Els heu de trobar a l’alçada dels ulls, activar-los i donar-los un suport especial.

Què és el que més gaudeix del seu treball?

M’agrada especialment el fet que continuo trobant històries emotives i fascinants en la meva obra. Les històries s’encallen. Això és humà.

Els ho expliquem. Ja sigui, com aleshores, al voltant de la foguera o viral avui a les xarxes socials. Aquest contingut és el nostre patrimoni cultural i la nostra memòria. Com a solució digital, la plataforma comunitària, com el mercat, és el centre de la comunitat. Aquí es reuneix tothom. Aquí es viu la democràcia. El comerç es realitza aquí. Aquí es fan manifestacions. Aquí la gent intercanvia informació poc important, però també vital. Però, com ha de dissenyar el seu estand el venedor de fruites per fer-se notar? Hem de produir vídeos? El podcast és el mitjà adequat? Per exemple, què han de fer els activistes del clima per aconseguir suficients partidaris i com poden participar els candidats a l'alcaldia? És una opció correcta una àmplia campanya? Quines funcions ha de tenir el mercat per fer-ho possible? O té sentit un esdeveniment híbrid?

Communities

Ens fem totes aquestes preguntes a la matriu i proporcionem suport holístic, des del Assessorament fins a la implementació. La meva principal preocupació és desenvolupar comunitats i activar la gent perquè hi participi. Així creem solucions vives que funcionen de manera sostenible. La plataforma (digital), ja sigui un esdeveniment clàssic, xarxes socials o la vostra pròpia plataforma, és un mitjà per aconseguir un fi. 

Ets un autèntic fanàtic de les xarxes socials. Què us sembla fascinant?

La meva visió és contribuir amb la meva professió i la meva passió per atreure a més persones que s’ho mereixen. Els temes de participació digital i intergeneracional, benestar animal i democràcia són particularment importants per a mi. Amb la meva feina m’agradaria contribuir a crear abast a aquests temes; per a això m’agradaria generar consciència sobre, per exemple, canals de xarxes socials, construir mercats i activar comunitats. I allà, és natural per a mi fer servir els meus punts forts entre mitjans per donar suport a la gent en el seu treball.

Gràcies per l'entrevista, Arne.