Notícies, Generalment, Casolà, Comunicació i esdeveniment

Què passa amb l’educació STEM a Alemanya?


Experts en educació STEM: dins de la matriu de les regions STEM de Körber-Dialog 2021

Com va l’educació STEM en aquest país? Què passa bé, on s’atura? I sobretot: Què serà important en el futur? Els participants de la política, la ciència, els negocis i la pràctica van intercanviar opinions sobre aquestes qüestions a l'esdeveniment d'aquest any Körber Dialog MINT Regions el 26 d’abril.

Com a oficina regional de zdi i experts en educació MINT, hem compartit experiència des de 15 anys d’educació intensiva MINT i finançament MINT amb actors MINT de tota Alemanya, des de donar suport a les xarxes regionals fins a un treball de comunicació reeixit.

Magdalena Hein, directora de projecte zdi-NRW i membre de l’equip directiu de matrix, va moderar la xerrada de dinar entre el Dr. Ekkehart Winter, director general de la Fundació Deutsche Telekom i co-portaveu del Fòrum Nacional MINT, i el científic YouTuber Jacob Beautemps sobre les oportunitats de la digitalització a l’educació MINT, les palanques importants per a l’entusiasme de les nenes per MINT i la importància de considerar la diversitat en Educació STEM.

Arne Klauke, Expert en comunicació i comunitat, així com un membre de l'equip directiu de matrix, va informar sobre les experiències en la construcció de la comunitat zdi. Utilitzant exemples de bones pràctiques, va demostrar el valor afegit d’una comunitat sana al taller juntament amb Birgit Rothenfels i Alexander Kutschera. Al taller es van crear persones i llenços comunitaris exemplars. Doneu suport a l'establiment i l'expansió de comunitats.

En més de la meitat de totes les discussions i tallers del diàleg Körber, els actors de la comunitat zdi van estar actius com a ponents o moderadors. Segons Klaus Kaiser, secretari d'Estat parlamentari del Ministeri de Ciència de NRW, zdi és la xarxa més gran per a la promoció de joves talents MINT a tota Europa. Kaiser va informar sobre ell amb entusiasme zdi.NRW: “Vam començar una història d’èxit amb zdi fa més de 15 anys. Des de llavors, hem estat treballant en xarxa per a joves amb ciència i negocis a tot el país. Amb les nostres ofertes, creem oportunitats perquè els escolars puguin fer front a fenòmens científics i tècnics ".

La conferència a nivell nacional la va realitzar la Fundació Körber, la Ministeri de Cultura i Ciència i el Fòrum Nacional STEM com a esdeveniment en línia. El seu objectiu era connectar en xarxa fabricants de MINT de tota Alemanya. Les rondes de discussió política es van complementar amb tallers pràctics, amb la finalitat de portar als responsables de la presa de decisions i als professionals a conversar entre ells.

La pel·lícula també aporta llum sobre l’estat actual de l’educació STEM “Cap al futur amb STEM? Per què la ciència i la tecnologia són cada vegada més importants ", que es va estrenar a l’acte. Personalitats com el periodista científic Ranga Yogeshwar, Joachim Lachmuth de Sendung mit der Maus, el Dr. Ekkehart Winter des del Fundació Deutsche Telekom i Magdalena Hein, cap de projecte de zdi-NRW, comparteixen la seva avaluació i perspectiva sobre l'educació STEM i la promoció STEM. D’aquesta manera il·lustren la seva importància per al futur. La pel·lícula va ser produïda per creació de suports matricials.

La pel · lícula: Educació STEM: per què la ciència, la tecnologia i les TI són cada vegada més importants

YouTube

Si descarregueu el vídeo, accepteu la política de privadesa de YouTube.
trobar més informació

Carrega vídeo

Juntament amb ZENIT GmbH, matrix actua com a oficina regional de zdi en nom del Ministeri de Cultura i Ciència de l’Estat de Renània del Nord-Westfàlia i dóna suport a la tasca de la comunitat zdi a les regions.