Notícies, Generalment, Ofertes, Casolà, MakeOpaedics, matriu gGmbH

FAB16: es reuneixen FabLabs de tot el món


Fab16

El FAB16 arriba a més de 2000 FabLabs a 126 països. L'objectiu de l'esdeveniment? L’intercanvi i discussió de noves idees en una comunitat al voltant de la fabricació digital, la tecnologia i la innovació. Amb el nostre enfocament a la zona "Open Innovation Lab" Estem particularment encantats de participar en l'esdeveniment internacional. Tindrà lloc del 9 al 15 d’agost en format digital i reunirà membres de la xarxa internacional FabLab, representants governamentals, experts en el camp de la fabricació digital i investigadors acadèmics.

Entusiasta de la idea FabLab, el grup matrix participa en emocionants tallers de matrix GmbH & Co. KG i la seva matriu gGmbH germana sense ànim de lucre i, entre altres coses, aporta els seus coneixements del projecte MakeOpaedics i el Fabricademy amb una.

Les parts interessades tenen l'oportunitat de participar en esdeveniments en línia inspiradors i de fer xarxa amb persones de tot el món.

Addenda del 19 d'agost:

Matrix va presentar dos treballs a Fab16. El treball del nostre equip de Makeopedics va obtenir el segon lloc al Premi al Millor Paper: "Desenvolupament d’un sistema de monitorització digital del peu diabètic fabricat de codi obert", presenta el prototip desenvolupat d’un sistema de sola basat en sensors per a pacients amb peu Charcot. El document de la Fabricademy amb el projecte shemakes.eu (enllaç) "Ecosistema d’innovació per a dones creadores a través de laboratoris tèxtils i l’enfocament shemakes.eu“Dóna recomanacions concretes per al disseny d’ecosistemes d’innovació i explica enfocaments sobre com el moviment maker pot superar la bretxa de gènere.

Hi som amb els següents tallers:


De la robòtica suau a la biobòtica

09.
Agost
11: 30-13: 00
TIME

Líder del taller: Adriana Cabrera | matrix GmbH & Co. KG, Anastasia Pistofidou | Iaac | FabLab Barcelona

Control i accionament de dispositius que simulen la suavitat i la intel·ligència que es troben en els organismes vius.

La robòtica suau és un camp emergent en robots i materials que utilitzen pneumàtics per controlar i accionar dispositius que simulen la suavitat i la intel·ligència que es troben en els organismes vius. Sembla un tema molt complex. Per tant, volem explorar algunes idees generals sobre prototipatge amb materials flexibles, bio i intel·ligents per fer estructures accionades pneumàticament. En aquest taller, explorarem la biofabricació, el disseny 3D, l’experimentació amb la impressió 3D i l’emmotllament i fosa, tenint un enfocament pràctic sobre robòtica suau i biobòtica.

Explorem el potencial d’aquest nou camp i el que podem explorar més a fons durant el Fabricademy.


Desafiament FabCare: dissenyar una ortesi de mans dinàmica

09 i 10
Agost
19: 30-21: 00
TIME

Responsables del taller: Adriana Cabrera, Niels Lichtenthäler, Paula Janecke, Alessandra Crotty | matriu gGmbH

Les nostres mans són un dels recursos més preuats del nostre cos. Si ens fa mal el braç, ens trobaríem amb diversos reptes per resoldre. La nostra comunitat de creadors podria contribuir realment al desenvolupament de sistemes d’assistència. Aquest repte està orientat a desenvolupar una ortesi de mà dinàmica per ajudar en diferents activitats i aplicacions, com ara medicina, esport, assistència laboral, teràpia i molt més. Explorarem eines d’innovació àgils i aprendrem a implementar aquests mètodes en els vostres processos creatius mitjançant aquest repte.

Aquest repte del premi FAB16, patrocinat per MakeOpaedics projecte de recerca i el matriu gGmbH, us dóna l'oportunitat d'explorar eines d'innovació àgils, aprendre a aplicar aquests mètodes en els vostres processos creatius i de prototipatge. Donem suport al desenvolupament d’una cultura oberta i productes de coneixement global que permetin a les persones treballar junts per crear solucions reproduïbles.

El guanyador d’aquest repte tindrà la possibilitat de desenvolupar un sprint de dues setmanes juntament amb l’equip d’innovació de matriu gGmbH a Düsseldorf (Alemanya). En funció de les restriccions i condicions de Covid, es podria fer en línia o en línia a la tardor del 2021. 


FabCare MeetUp: interacció amb la comunitat

12.
Agost
19: 30-21: 00
TIME

Líder del taller: Adriana Cabrera | matrix gGmbH, Enrico Bassi | Punt obert

Aquest taller organitzat per la xarxa FabCare pretén reunir aquells FabLabs que volen innovar en salut.

L’any anterior hem estat recopilant experiències sobre com acompanyar processos de co-creació al sector de la salut, iniciar un laboratori digital i cooperar amb entitats sanitàries com hospitals o centres ortopèdics. Aquest any, voldríem convidar tots els FabLab interessats a compartir el seu punt de vista personal, els seus projectes i experiències, i actualitzar la xarxa sobre les novetats i els passos següents.

Uniu-vos a nosaltres si voleu obtenir més informació sobre què podríeu fer per millorar la qualitat de vida de les persones i innovar en el sector sanitari.


Feu-vos membre de la xarxa FabLab de forma gratuïta. A continuació, inscriviu-vos als tallers individuals de Fab16.