Nyheder, General, Rådgivning, Homeslider

Den nyttige udsigt udefra: Matrixprocessfacilitatorerne i samfundet inklusive projektet


Med Community Inclusive Initiative har Aktion Mensch støttet farverig og respektfuld sameksistens i fem udvalgte samfund siden begyndelsen af ​​2017. Modellsamfundene er spredt over hele Tyskland. Aktion Mensch støtter dem i udviklingen af ​​planer og ideer for at kunne skabe inkluderende livsmiljøer lokalt.

I modelprojektet Commune Inclusive of Aktion Mensch understøtter processfacilitatorer fra matrix netværkene i de fem kommuner i Schneverdingen, Schwäbisch Gmünd, Erlangen, Rostock og Nieder-Olm. De er det første kontaktpunkt for projektlederne og rådgiver netværkspartnerne: for eksempel om, hvordan man bedst opbygger deres lokale netværk, og hvordan man kan arbejde sammen, så projektet bliver en succes.

Thomas Kruse og Zsuzsanna Majzik fik lov til at holde et interview om deres arbejde for Aktion Mensch. Vi stillede dig et par yderligere spørgsmål om dit arbejde og knyttet den spændende samtale fra Aktion Mensch til dig:

Hvad er processtøtte?

Vi forstår processtøtte som et tilbud til lokale partnere, som regelmæssigt og konstruktivt reflekterer over komplekse projekter med eksterne eksperter. For Aktion Mensch giver processtøtte muligheden for at give de lokale aktører ekspertise og på samme tid at få erfaring med at forbedre deres egne processer (f.eks. At udvikle passende finansieringsstrategier). Indholdet og formen for samarbejde bestemmes i fællesskab. Vi har brug for et mandat for at være i stand til at sætte vores finger "i såret" for at være i stand til at fremme udviklingen på jorden.

Thomas Kruse

Hvad er dit hovedfokus inden for processtøtte?

Zsuzanna Majzik

I denne procesakompagnement er vores fokus på at understøtte nyheden i proceduren i modelkommunerne og styrke de lokale partnere til denne proces. Den største bekymring er fremme af social samhørighed og afvikling af strukturer, der hæmmer inkludering. Vi ønsker at skabe rollemodeller for andre aktører i Tyskland, der også ønsker at udvikle deres sociale rum mere inkluderende og dermed mere deltagende.

Hvor længe har du ledsaget KI-projektet, og hvorfor er det vigtigt for dig?

matrix har ledsaget projektet siden begyndelsen af ​​2017.
Arbejdet i Kommune Inklusiv er især vigtigt for os, fordi dette er et innovativt og sociopolitisk meget relevant modelprojekt, og vi er glade for at hjælpe med at gøre samfundet lidt mere retfærdigt og selvbestemt.

Aktion Mensch gennemførte følgende interview med matrixprocessfacilitatorerne som en del af Kommune Inklusiv:

Et interview med Zsuzsanna Majzik og Thomas Kruse, processfacilitatorer i samfundsomfattende modelprojekt

Gå ind på hinanden

På vegne af Aktion Mensch står Zsuzsanna Majzik og Thomas Kruse fra konsulentfirmaets matrix ved siden af ​​de fem modelkommuner som rådgivere. En konklusion fra det forrige samarbejde: De bedste resultater opnås, når processtøtten og de lokale aktører sammen løser en udfordring.

I din erfaring, hvorfor er processtøtte vigtig for inkluderingsprojekter?

Zsuzsanna Majzik: Selv arbejdede jeg i praksis i elleve år, inklusive førende sociale projekter inden for sundhedssektoren i byen Erlangen. Jeg bemærkede de fejl, der er begået igen og igen. Det starter med applikationen. Et projekt kan ikke være bæredygtigt vellykket, hvis mål, målgrupper og foranstaltninger er bøjet på en sådan måde, at de matcher finansieringskriterierne. Det fører heller ikke til permanente ændringer i samfundet, hvis kun en foranstaltning implementeres efter den næste i et projekt uden ændringer i strukturer. Som procesfacilitatorer kan vi give det vigtige ydre perspektiv, give mad til tanke og undertiden sætte vores fingre i såret.