Nyheder, General, Homeslider, Kommunikation og begivenhed

Deltagende workshops med unge om økonomisk forbrugerbeskyttelse


På vegne af forbrugerrådgivningscentre matrix GmbH & Co. KG og Fe: mandlig innovationsknudepunkt Workshops på skoler i Düsseldorf. De unge selv skal være med til at forme, hvordan en digital budgetansøgning skal se ud i projektet "Min økonomi, mit liv under kontrol!" Forbrugerrådcenter NRW er i øjeblikket planlagt.

Phase 3 der Ko-Kreativen Workshops

Ansøgningen er beregnet til at hjælpe børn og unge med at få et overblik over deres budget, deres indtægter og udgifter samt deres ønsker og planer. Håndtering af hverdagsspørgsmål og praktisk økonomisk viden, f.eks. B. om juridisk kapacitet, salgskontraktslovgivning eller bestemmelse vil være en del af værktøjet. Dermed skal de også lære at bruge den nødvendige viden sikkert og uafhængigt med nye, digitale finansielle teknologier og være i stand til at bruge dem med tillid.

Deltagende tilgang

For at imødekomme målgruppens behov med hensyn til indhold og design og til at vække både tørst efter viden og sjov i brug, er applikationen udviklet i samarbejde med studerende, lærere, forældreforeninger, universiteter og fageksperter. Derfor blev der afholdt workshops med studerende i Düsseldorf for at finde ud af deres forventninger.

Arne Klauke, der ledede projektet ved matrix, understreger vigtigheden af ​​den deltagende tilgang: ”Da vi udviklede konceptet, brugte vi co-creation-metoden. De unge, der i sidste ende skulle bruge det digitale værktøj, blev inkluderet i processen, og det skulle tilpasses deres realiteter i livet: hvilke apps den unge målgruppe foretrækker, af hvilke grunde og hvordan kan et angiveligt tørt emne som økonomisk planlægning være interessant og måske for dem selv designet til at være underholdende? ”Workshopperne skulle ikke kun finde ud af de afgørende kernefunktioner i en digital budgetapplikation, men også grunde til at bruge en sådan app og fokusere på økonomiske emner.

Under mottoet "Min økonomi, mit liv under kontrol!" Behandlede de unge først vigtige spørgsmål i forbindelse med opvæksten:

  • Hvad er der tilbage af mine lommepenge i slutningen af ​​måneden?
  • Har jeg råd til rygsækken?
  • Hvilke betalingsmuligheder er der, og hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger digitale betalingsmetoder?
  • Hvad skal jeg overveje, når jeg betaler i rater? Og hvad er en direkte debitering faktisk?

At håndtere penge skal læres og er fyldt med alle mulige faldgruber.

Dokumentation af konceptværkstedet

I de deltagende workshops lærte de unge agile metoder for at definere deres krav til en sådan digital applikation. Dermed udviklede de personas, dvs. repræsentanter for målgrupper, for at definere deres aldersgruppes behov. I det næste trin arbejdede deltagerne i en World Café, hvilke funktioner der er nødvendige i en digital applikation.

Walter-Eucken-Berufskolleg Düsseldorf deltog i projektet med en en-dags workshop og samfundets gymnasium i Bernburger Strasse med en tre-dages workshop. Den indsamlede viden og kravene flyder ind i den videre proces til oprettelse af den digitale applikation.

Baggrund

Projektet gennemføres af forbrugercentret Nordrhein-Westfalen med støtte fra det Saarlandske forbrugercenter.

Undersøgelser viser regelmæssigt, at de økonomiske færdigheder for unge mennesker i Tyskland langtfra er tilstrækkelige. For eksempel ifølge en Forsa-undersøgelse vurderer kun otte procent af de unge mellem 16 og 25 år deres økonomiske færdigheder som "meget god" til "god" (Forsa W² Jugend-Finanzmonitor 2018). Undersøgelsen viser også, at usikkerheden blandt unge stiger med kompleksiteten af ​​økonomiske problemer. Børn og unge har brug for grundlæggende økonomisk viden, de skal kende økonomiske forhold og grundlæggende forbrugerrettigheder. Du bør lære at håndtere økonomisk i hverdagen, holde øje med dine kortsigtede og langsigtede indtægter og udgifter og undgå overdreven gæld.