Nyheder, General, Homeslider, MakeOpaedics, matrix gGmbH

Wearables og blød robotik inden for ortopædi - i designsprinten til nye løsninger


Matrixen gGmbH giver eleverne indsigt i digitale fremstillingsprocesser i en online workshop

Das Toolkit wurde den Teilnehmenden für Hands-on-Sessions zur Verfügung gestellt.
Værktøjssættet blev stillet til rådighed for deltagerne til praktiske sessioner.

Digitale fremstillingsprocesser, bærbar elektronik og blød robotik - studerende inden for ortopædi og rehabiliteringsteknologi ved Federal College for Orthopedic Technology (BUFA) modtaget første indsigt i emnet wearables & soft robotics i et digitalt værksted. Det matrix gGmbH gav dette fra 14.-16. December 2020 en workshop under ledelse af Adriana Cabrera og Niels Lichtenthäler.

I starten fik eleverne i ortopædi og rehabiliteringsteknologi et indblik i de fagspecifikke områder inden for elektronik, sensorer, aktuatorer og ledende materialer. Praktiske anvendelseseksempler på producentprojekter viste mulighederne for de forskellige teknologier. De studerende fik deres første praktiske erfaring i praktiske øvelser og ved hjælp af workshop-værktøjssættet. Værktøjssættet blev sendt til alle deltagere i løbet af workshoppen, og ud over tekstilfilmoverførselspapir indeholdt alle de nødvendige materialer til at opbygge enkle kunstige muskler og de første bløde robotprototyper.

Entwicklung eines künstlichen Muskels in einer Hans-on-Session
Udvikling af en kunstig muskel i en praktisk session

Som en del af en tre-dages designudfordring identificerede eleverne først uafhængigt problemer, som patienter * havde med hånd- og fodortoser og i den tilsvarende fremstillingsproces. Derefter blev der udviklet mulige løsninger, og to lovende arbejdede mere detaljeret i grupper. Her var deltagerne i stand til at samle det, de tidligere havde lært med deres ekspertviden inden for ortopædisk teknologi og anvende det direkte.

Med entusiasme og intensivt samarbejde udviklede de hurtigt de første prototyper ved hjælp af materialerne i værktøjssættet. I de efterfølgende præsentationer og praktiske demonstrationer blev der afsløret nye tilgange til forbedring af en fodortese med luftkamre og dynamisk formdetektion på foden.

Christin Rupprecht, vicechef for instituttet for målingsteknologi og biomekanik (IMB) på BUFA, var begejstret for de studerendes resultater: ”Jeg var imponeret over den korte tid, vores studerende var i stand til at konvertere det, de havde lært, til spændende koncepter og håndgribelige prototyper, vi blev alle spredt forskellige steder. "

Übungen mit Soft Robotics
Øvelser med blød robotik

Workshoppen er en del af projektet MakeOpaedicsder konsekvent forfølger åbne innovationsstrategier og udvikler prototyper til hjælpemidler. Matrixen gGmbH startede projektet i november 2020 sammen med sin projektpartner, Rhein-Waal University of Applied Sciences. Forbundsministeriet for uddannelse og forskning (BMBF) støtter projektet som en del af finansieringsforanstaltningen "Open Photonik Pro" inden for programmet "Fotonikforskning Tyskland".

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung