Nyheder, General, Hjemslider, MakeOpaedics, matrix gGmbH

Indsigt i åben innovation og open source inden for ortopædi


Matrixen gGmbH var en del af "Digital Manufacturing" -seminaret i Federal College for Orthopedic Technology

Hvilke innovative digitale fremstillingsprocesser og nye applikationseksempler findes der i ortopædisk teknologi? I to dage udvekslede over 80 eksperter fra videnskab og erhvervsliv såvel som studerende og potentielle kunsthåndværkere synspunkter om dette emne som en del af seminaret "Digital fremstilling". Det Federal College for Orthopedic Technology (BUFA) som et kompetencecenter for ortopædisk og rehabiliteringsteknologi om dette emne landsdækkende.

I sin forelæsning forklarede Niels Lichtenthäler fordelene ved åben innovation og open source for ortopædisk teknologi. Ved hjælp af praktiske eksempler illustrerede han, hvordan bæredygtige forretningsmodeller kan udvikles fra open source-projekter. Virksomheder, der åbner udviklingsprocesser og udvikler dem sammen med andre eller endda bygger et udviklingssamfund, kan fremme teknologier og deres overførsel i praksis hurtigere. Læringskurven er stejlere gennem udvekslingen med andre udviklere, men frem for alt gennem den tidlige inddragelse af kunder. Matrix ser dette som en mulighed for små og mellemstore virksomheder i den håndværksmæssige ortopædiske sektor.

YouTube

Ved at downloade videoen accepterer du YouTube's privatlivspolitik.
finde ud af mere

Indlæs video

den MakeOpaedics-projekt starter her og forsøger at bringe producenter og medicinske forsyningsbutikker tættere på hinanden i udviklingsprocessen. Dette resulterer i digitalt producerede open source prototyper, der er frit tilgængelige til videreudvikling: et individualiseret håndtag til gangstokke og vandrere, en mekanisk bevægelig fodortese og en aktiv håndortose.

Arrangementet viste tydeligt, at mange ortopædteknikere nu udvikler sig mod en digital workshop, og hvordan innovative hjælpemidler med store fordele for patienter kan skabes. 3D-scanningsteknologi, CAD-modellering og additivproduktion vil snart være en del af ortopædteknikernes standardværktøjskasse.

Spørgsmål fra deltagerne viste imidlertid også, at ikke alle er gået på vejen for digital transformation. Brugen af ​​elektronik, sensorer, blød robotik eller software i produktet er nu primært drevet af industrien. Også her kan åbne innovationsstrategier hjælpe med at bringe teknikkerne hurtigere ind i håndværksudviklingen og hverdagen.

Programmet og seminarets højttalere kan findes her:

Die matrix gGmbH udfører MakeOpaedics-projektet sammen med sin projektpartner, Rhein-Waal University of Applied Sciences. Forbundsministeriet for uddannelse og forskning (BMBF) støtter projektet som en del af Finansieringsforanstaltning "Open Photonics Pro" inden for programmet "Photonics Research Germany".

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung