Nyheder, General, Homeslider

Shemakes.eu: fremme innovatorer i den bæredygtige modebranche


matrix er ansvarlig for omdømmehåndtering i det EU-finansierede projekt

Adriana Cabrera leitet das projekt shemakes.eu bei der matrix

Inspiration, færdigheder og netværk - alt dette skal opnås af kvindelige innovatorer i den bæredygtige modeindustri shemakes.eu modtaget, et toårigt projekt finansieret af Den Europæiske Union. Initiativet har været forpligtet til bedre karrieremuligheder og større indflydelse for kvinder i tekstil- og beklædningsindustrien siden begyndelsen af ​​2021. matrix er en del af det internationale konsortium, der består af ti partnere i syv forskellige lande. "Vi ønsker at anerkende kvinder som aktive gørere og iværksættere, så de kan yde deres bidrag til udvikling af tekstil, materiale og teknologi," forklarer Adriana Cabrerader leder projektet ved matrix.

Arbejdsvilkårene i branchen er meget forskellige, ligesom branchens respekt for miljøet. Shemakes.eu sigter mod at have en række konkrete påvirkninger på tekstil- og beklædningsindustrien i mindst ti europæiske lande og give en køreplan for politisk ændring, så projektet kan overføres i større skala. Visionen: en cirkulær, bæredygtig modeindustri styret af begreber lighed, innovation og åbenhed.

Målet med at skabe gunstige forretningsmiljøer er at gøre det muligt for kvinder at komme videre til højere professionelle stillinger.

Til dette formål fungerer shemakes.eu med en trekantet tilgang:

  • Piger og kvinder i forskellige aldre oplever nye måder at lære på. De fremmes gennem hårde og bløde færdigheder såvel som teknologi.
  • Du drager fordel af specifik forretningsstøtte og kontakter.
  • Du får kvindelige rollemodeller gennem inspirerende historier.

Projektets potentiale og styrke ligger i den tværfaglige erfaring og det veludviklede netværk af partnerskabskonsortiet. To eksisterende netværk udgør kernen i samfundet:

  • Fabricademy, et tværfagligt kursus, der fokuserer på udvikling af nye teknologier og tilgange i tekstilindustrien,
  • TCBL (tekstilbeklædning og forretningslaboratorier), et projekt og et fundament med fokus på at udvikle testmiljøer til banebrydende innovationer inden for bæredygtig og cirkulær modeindustri.

Die Fabricademy underligt i Deutschland von Adriana Cabrera der ikke kun arbejder som innovationskonsulent og produktudvikler for matrixen, men også er en del af den tyske FabLab-bevægelse og medlem af Fab Foundation: ”Gennem vores arbejde i Fabricademy og TCBL Labs ser vi, at perspektiverne for kvinder og mænd forandrer sig kan ændre sig. Denne ændring gør det muligt for dem at implementere digitalisering, bæredygtighed og iværksætteri i en ny generation. "

matrix er ansvarlig for omdømmestyring i projektet. For at garantere bedste praksis inden for innovation og implementere vellykkede processer skal der udvikles en ansvarlig forsknings- og innovationsmetode på baggrund af vellykkede økosystemer. Derudover opbygges et samfund af kvindelige rollemodeller med førende personligheder inden for forskning, innovation og forretning, der fungerer som ambassadører for at sprede den vundne viden og øge projektets synlighed.

Yderligere information om projektet kan findes her:

Funded by the European Union

Dette projekt har modtaget støtte fra Den Europæiske Unions Horizon 2020-forsknings- og innovationsprogram under tilskudsaftale nr. 101006203.