Nyheder, General, Tilbyder kommunikation, Homeslider, Kommunikation og begivenhed

Fællesskaber er fremtiden: De skaber innovation, muliggør deltagelse og øger engagement.


”God samfundsledelse har en virkning helt igennem til produktudvikling og kan således drive innovationer. Virksomheder og organisationer har brug for et tæt forhold i øjenhøjde med deres målgruppe for at eksistere på lang sigt og udvikle sig yderligere. "
Communities

Arne Klauke leder at matrixen Området "Kommunikationsrådgivning, oprettelse af medier og fællesskab" og bidrager til virksomhedens strategiske retning som medlem af ledelsesteamet. I det forløbne år var han primært involveret i sammenlægning af web- og samfundsudvikling og ledede oprettelsen af ​​en Fællesskabets platform pels zdi.NRW. Arne er gift, har en ung datter og er socialt engageret i sit adopterede hjem i Nedre Rhin-regionen Meerbusch. AKTIVERING er en af ​​hans store styrker. Med andre ord at bringe mennesker sammen, motivere, netværke og inspirere mennesker: i mange år har han bygget broer og nedbrudt hæmninger og gjort deltagelse i det digitale rum så let som muligt for forskellige aktører.

Hej Arne, du er ansvarlig for samfundsopbygning ved matrix. Hvad er det, der fascinerer dig så meget ved samfund?

Digitale løsninger kan fundamentalt gøre vores liv lettere, bryde grænser, muliggøre deltagelse og skabe innovationer. Godt gået, de er undertiden simpelthen sjove, for eksempel gennem social interaktion - et grundlæggende behov for alle mennesker, som vi er gode til Fællesskaber være i stand til at tage op: Hvor sejt er det, at jeg let kan udveksle ideer med gamle skolekammerater på Internettet eller i en gruppe, hvor mennesker med de samme interesser kan lære hinanden at kende. De har lavet en lignende rejse og forstår ofte hinanden med få ord. Eller lad os tage store samfund som chefkoch.de eller thingiverse.de. De to samfund refererer måske ikke engang til sig selv som sådan. Ikke desto mindre udveksler folk deres erfaringer her, føler sig forbundet i dele af deres identitet, og i dette specifikke tilfælde har de også en fælles struktur, som de opererer på: en digital markedsplads.

communities

MINT-samfundet for zdi-projektet, som du var fælles ansvarlig for, startede for nylig. Hvad ønsker dette projekt at opnå?

I der MINT-samfund NRW vi vækker nysgerrighed for videnskab og teknologi og bringer mennesker sammen. På denne måde skaber vi rækkevidde for MINT (matematik, datalogi, naturvidenskab, teknologi), og de unge vokser med opgaverne og oplever MINT-viden i det virkelige liv.

Hvad betyder det nøjagtigt?

MINT-netværk offentliggør deres tilbud på zdi community-platformen og udveksler ideer med hinanden. Unge finder kurser og andre tilbud og kan tilmelde sig dem, men også, som hos Insta & Co., netværker med hinanden. For deres engagement på platformen samler de point i form af badges eller mikrograder, som er samlet i et MINT-resumé.

Hvordan gik du til at udvikle dette samfund?

Iterativ og deltagende, fordi vores erfaring med matrix viser, at et samfund fungerer bedst, når brugerne er involveret fra starten. Vi designede prototypen på platformen med nogle af zdi-netværkene. Vi har testet og effektive processer for, hvordan vi integrerer disse brugere. For eksempel BarCamps. Hackathons eller persona workshops. Efter en testfase fortsatte vi med at udvikle os, og nu aktiverer vi det store zdi-samfund for at deltage i den næste fase af udviklingen.

Communities

Har du eksempler fra projekter, der hjælper med at forstå fordelene og ulemperne ved denne tilgang?

Communities
Deltagende møder med Kanban-bestyrelsen

Ved matrix bruger vi kreative eller deltagende metoder, hvor det er muligt, for at skabe et højt niveau af accept i målgruppen - med varierende grad af deltagelse. Det vigtigste er at involvere de rigtige mennesker i processen: fagfolk, initiativtagere og brugere. Ulempen er, at processerne nogle gange tager lidt længere tid. Empatisk og professionel styring af disse deltagelsesprocesser er afgørende for succes: community management. Lad os tage et eksempel fra MINT-området: I zdi-projektet lærte vi de nødvendige færdigheder i YouTube-workshops for at producere en video og tilbød unge mennesker platformen til at placere deres videoer på en fremtrædende plads.

De unge vælger selv emnerne og præsentationsformen og skaber således et højt niveau af accept, fordi de er en del af målgruppen. Videoerne, der blev oprettet her, har titusinder af klik og formidler STEM-sammenhænge rigtig godt fortalt og præsenteret. Vi var i stand til at introducere nogle af dem i en ekstra "Science Video Award" skelne.

Hvilket potentiale tror du, der er i samfund? Hvorfor skal organisation og virksomhed håndtere det?

Fællesskabsledelse vil spille en langt vigtigere rolle i fremtiden, fordi det hjælper med at fastholde kunder og interessegrupper på lang sigt. Selv i krisetider kan samfund:

Communities
  • Opret accept og rækkevidde,
  • Generer mund til mund og loyalitet,
  • hjælp til markedsundersøgelser
  • Opret brugergenereret indhold, for eksempel anmeldelser eller produktvideoer fra samfundet,
  • og stimulere innovationsprocesser og idéstyring.

Det er vigtigt, at Fællesskabsledelse misforstås ikke som blot kundekontakt. God samfundsledelse betyder at møde målgruppen i øjenhøjde og er nødt til at påvirke alle områder af en organisationsstruktur, en vigtig tværsnitsopgave. Dette er, hvordan samfund kan drive innovation. Fællesskaber understøttes af et par særligt aktive mennesker. Disse er ofte frivillige: inde eller dem, der kan lide at gå den ekstra mil professionelt. Du skal møde dem i øjenhøjde, aktivere dem og give dem særlig støtte.

Hvad synes du bedst om dit arbejde?

Jeg nyder især det faktum, at jeg hele tiden kommer på tværs af rørende og fascinerende historier i mit arbejde. Historier sidder fast. Det er menneskeligt.

Vi fortæller dem yderligere. Uanset om, som dengang, omkring lejrbålet eller viral i dag på sociale medier. Dette indhold er vores kulturarv og hukommelse. Som en digital løsning er fællesskabsplatformen, ligesom markedet, centrum for samfundet. Alle kommer sammen her. Her bor man demokrati. Handel foregår her. Demonstrationer finder sted her. Her udveksler folk uvigtige, men også vigtige oplysninger. Men hvordan skal frugtsælgeren designe sin stand for at blive bemærket? Skal vi producere videoer? Er en podcast det rigtige medium? For eksempel, hvad skal klimaforskerne gøre for at få nok tilhængere, og hvordan kan borgmesterkandidaterne skabe deltagelse? Er en bred kampagne det rigtige valg? Hvilke funktioner har markedet for at gøre dette muligt? Eller giver en hybrid begivenhed mening?

Communities

Vi stiller os selv alle disse spørgsmål ved matrix og yder holistisk støtte fra Rådgivning til implementering. Min største bekymring er at udvikle samfund og aktivere folk til at deltage. Sådan skaber vi levende løsninger, der fungerer bæredygtigt. Den (digitale) platform, uanset om det er en klassisk begivenhed, sociale medier eller din egen platform, er et middel til et mål. 

Du er en ægte social media junky. Hvad synes du er fascinerende ved det?

Det er min vision, at jeg bidrager med mit erhverv og lidenskab for at bringe flere mennesker i fokus, der fortjener det. Emnerne om digital deltagelse på tværs af generationerne, dyrevelfærd og demokrati er særlig vigtige for mig. Med mit arbejde vil jeg gerne bidrage til at skabe rækkevidde for disse emner - til dette vil jeg skabe opmærksomhed om f.eks. Sociale mediekanaler, bygge markedspladser og aktivere samfund. Og der er det kun naturligt for mig at bruge mine styrker på tværs af medier for at støtte folk i deres arbejde.

Tak for interviewet, Arne.