Nyheder, General, Hjemslider, Kommunikation og begivenhed

Hvad med STEM-uddannelse i Tyskland?


STEM-uddannelseseksperter: inden i matrixen i Körber-Dialog STEM-regionerne 2021

Hvordan klarer STEM-uddannelse sig i dette land? Hvad går godt, hvor går det i stå? Og frem for alt: Hvad vil være vigtigt i fremtiden? Deltagere fra politik, videnskab, forretning og praksis udvekslede synspunkter om disse spørgsmål ved dette års begivenhed Körber Dialog MINT Regioner den 26. april.

Som zdi-regionale kontor og eksperter i MINT-uddannelse har vi delt erfaringer fra 15 års intensiv MINT-uddannelse og MINT-finansiering med MINT-aktører fra hele Tyskland - fra støtte til regionale netværk til vellykket kommunikationsarbejde.

Magdalena Hein, projektleder zdi-NRW og medlem af ledelsesteamet ved matrix, modererer frokosttalen mellem Dr. Ekkehart Winter, administrerende direktør for Deutsche Telekom Foundation og medtalsmand for National MINT Forum og videnskab YouTuber Jacob Beautemps om mulighederne for digitalisering i MINT-uddannelse, de vigtige løftestænger for pigers entusiasme for MINT og vigtigheden af ​​at overveje mangfoldighed i STEM-uddannelse.

Arne Klauke, Kommunikations- og samfundsekspert såvel som medlem af ledelsesteamet i matrix, rapporterede om erfaringerne med opbygningen af ​​zdi-samfundet. Ved hjælp af eksempler på bedste praksis demonstrerede han merværdien af ​​et sundt samfund i workshoppen sammen med Birgit Rothenfels og Alexander Kutschera. Eksemplariske personas og samfundslærred blev oprettet i workshoppen. Du støtter oprettelse og udvidelse af samfund.

I mere end halvdelen af ​​alle diskussioner og workshops i Körber-dialogen var skuespillere fra zdi-samfundet aktive som talere eller moderatorer. Ifølge Klaus Kaiser, statssekretær for videnskabsministeriet Nordrhein-Westfalen, er zdi det største netværk til fremme af unge MINT-talenter i hele Europa. Kaiser rapporterede entusiastisk om zdi.NRW: ”Vi startede en succeshistorie med zdi for over 15 år siden. Siden da har vi netværket unge mennesker med videnskab og forretning over hele landet. Med vores tilbud skaber vi muligheder for skolebørn til at håndtere videnskabelige og tekniske fænomener. "

Den landsdækkende konference blev realiseret af Körber Foundation, The Ministeriet for kultur og videnskab og Nationalt STEM-forum som en online begivenhed. Målet var at oprette netværk til MINT-producenter fra hele Tyskland. Politiske diskussionsrunder blev suppleret med praktiske workshops - for at bringe beslutningstagere og praktikere i samtale med hinanden.

Filmen kaster også lys over den aktuelle tilstand af STEM-uddannelse “Ind i fremtiden med STEM? Hvorfor videnskab og teknologi bliver mere og mere vigtig ", der havde premiere på begivenheden. Personligheder som videnskabsjournalisten Ranga Yogeshwar, Joachim Lachmuth fra Sendung mit der Maus, Dr. Ekkehart Winter fra Deutsche Telekom Foundation og Magdalena Hein, projektleder hos zdi-NRW, deler deres vurdering og perspektiv på MINT-uddannelse og MINT-finansiering. På denne måde illustrerer de deres betydning for fremtiden. Filmen blev produceret af oprettelse af matrixmedier.

Filmen: STEM-uddannelse - hvorfor videnskab, teknologi og IT bliver mere og mere vigtige

YouTube

Ved at downloade videoen accepterer du YouTube's privatlivspolitik.
finde ud af mere

Indlæs video

Sammen med ZENIT GmbH fungerer matrix som zdi-regionskontoret på vegne af ministeriet for kultur og videnskab i staten Nordrhein-Westfalen og støtter zdi-samfundets arbejde i regionerne.