Nyheder, General, Hjemslider

Rådgivning som nøglen, når du er i tvivl om dine studier


Undersøgelse undersøger mulighederne for indflydelse af rådgivningstilbud på studieforløbet

Tvivl om at studere er ikke ualmindeligt: ​​56% af de undersøgte studerende i Nordrhein-Westfalen oplyser, at de har haft erfaring med tvivl om deres studier. Årsagerne til dette er forskellige, ligesom måderne til at håndtere det på - fra at ændre emnet til endelig at forlade universitetets sammenhæng. Om tvivlernes yderligere professionelle karriere vil lykkes, afhænger ikke mindst af den støtte, de oplever i omvæltningsfasen. Men hjælper det virkelig unge mennesker gennem rådgivning på universiteter? En undersøgelse giver information.

Fjernelse af tabuet fra at studere tvivl og frafald af studier og intensivere rådgivningstjenesterne på universiteterne - det var målene for projektet "Næste karriere", der løber fra 2017 til 2020 fra Ministeriet for kultur og videnskab i staten Nordrhein-Westfalen bestilt og af matrixhold blev båret ud. På samme tid er ved 20 universiteter i Nordrhein-Westfalen Rådgivningstilbud Specielt skabt til dem, der er i tvivl om deres studier og dem, der frafalder, og som kontinuerligt udvikles. Disse universitetsprojekter har arbejdet intenst på Next Career og i fællesskab sat og introduceret nye impulser til at adressere og rådgive målgrupper gennem forskellige innovationsgrupper. Derudover bør omfanget af undersøgelsens tvivl samt den potentielle virkning af rådgivningstjenester undersøges i projektet.

Undersøg tvivl

Sammen med Tysk Center for Universitets- og Videnskabsforskning (DZHW) og har 20 universiteter i Nordrhein-Westfalen matrix udviklet en undersøgelse, der nu er offentliggjort.

Undersøg tvivl

3.087 afmeldte studerende fra året 2019 blev undersøgt - resultatet:

Over halvdelen måtte kæmpe med tvivl om studiet i løbet af deres studier. Dette forstås at betyde den alvorlige overvejelse af at ændre studieforløbet eller endda droppe helt ud af kurset. Hovedårsagerne til dette er præstationsproblemer (30%) eller manglende identifikation med kurset (25%). Ugunstige studieforhold (13%) såsom mangel på praktisk relevans eller uklare krav kan også udløse tvivl

Undersøgelsen viser også: Rådgivningstjenester er meget vigtige for akademisk succes og orientering. Langt størstedelen af ​​de studerende drager fordel af mindst en rådgivningstjeneste ved universitetet i løbet af deres studier - inklusive studerende, der beskæftiger sig med tvivl om deres studier. Det viser sig, at tvivl med tanker om at afbryde ikke nødvendigvis afslutter deres studier. Dem, der har udnyttet tilbudene fra studenterrådgivningstjenesten, er mere tilbøjelige til at studere med succes.

Alle resultaterne af undersøgelsen kan downloades her: