Nyheder, General, Tilbud, Hjemslider, MakeOpaedics, matrix gGmbH

FAB16: FabLabs fra hele verden samles


Fab16

FAB16 når over 2000 FabLabs i 126 lande. Formålet med arrangementet? Udveksling og diskussion af nye ideer i et fællesskab omkring digital fabrikation, teknologi og innovation. Med vores fokus på området "Open Innovation Lab" vi er især glade for at deltage i det internationale arrangement. Det finder sted fra 9. til 15. august i digital form og samler medlemmer af det internationale FabLab -netværk, regeringsrepræsentanter, eksperter inden for digital fremstilling og akademiske forskere.

Matrixgruppen er begejstret for FabLab-ideen og deltager i spændende workshops af matrix GmbH & Co. KG og dens non-profit søstermatrix gGmbH og bringer blandt andet sin viden fra projektet MakeOpaedics og Fabricademy med en.

Interesserede parter har mulighed for at deltage i inspirerende online events og netværke med mennesker fra hele verden!

Tillæg fra 19. august:

Matrix indsendte to papirer på Fab16. Papiret fra vores Makeopedics-team vandt andenpladsen i prisen for bedste papir: "Udvikling af et open source digitalt fremstillet diabetisk fodovervågningssystem" præsenterer den udviklede prototype af et sensorbaseret sålesystem til patienter med en Charcot-fod. Papiret fra Fabricademy med projektet shemakes.eu (link) "Innovationsøkosystem for kvindelige producenter gennem tekstillaboratorier og shemakes.eu -tilgangen”Giver konkrete anbefalinger til design af innovationsøkosystemer og forklarer tilgange, hvordan makerbevægelsen kan overvinde kønsforskellen.

Vi er der med følgende workshops:


Fra Soft Robotics til Biobotics

09.
AUGUST
11: 30-13: 00
TIME

Workshopleder: Adriana Cabrera | matrix GmbH & Co. KG, Anastasia Pistofidou | Iaac | FabLab Barcelona

Kontrol og aktivering af enheder, der simulerer den glathed og smartness, der findes i levende organismer.

Soft Robotics er et fremvoksende felt inden for robotter og materialer, der bruger pneumatik til at styre og aktivere enheder, der simulerer den glathed og smartness, der findes i levende organismer. Det lyder som et meget komplekst emne. Derfor vil vi undersøge nogle generelle ideer om prototyper med fleksible, bio og smarte materialer til at lave pneumatiske aktiverede strukturer. I denne workshop vil vi undersøge biofabrikation, 3D-design, eksperimentere med 3D-print og støbning og støbning med en praktisk tilgang til Soft Robotics og Biobotics.

Lad os undersøge potentialerne i dette nye felt, og hvad vi kan undersøge dybere i løbet af Fabricademy.


FabCare -udfordring - Design af en dynamisk håndortose

09. & 10.
AUGUST
19: 30-21: 00
TIME

Workshopledere: Adriana Cabrera, Niels Lichtenthäler, Paula Janecke, Alessandra Crotty | matrix gGmbH

Vores hænder er en af ​​de mest værdifulde ressourcer i vores krop. Hvis vores arm er skadet, ville vi støde på forskellige udfordringer at løse. Vores maker -samfund kunne yde et reelt bidrag til udviklingen af ​​hjælpesystemer. Denne udfordring er rettet mod at udvikle en dynamisk håndortose til hjælp til forskellige aktiviteter og applikationer, såsom medicin, sport, arbejdsassistance, terapi og meget mere. Vi vil udforske smidige innovationsværktøjer og lære at implementere disse metoder i dine kreative processer gennem denne udfordring.

Denne FAB16 -prisudfordring, sponsoreret af MakeOpaedics forskningsprojekt og matrix gGmbH, giver dig chancen for at udforske smidige innovationsværktøjer, lære at anvende disse metoder i dine kreative og prototypende processer. Vi støtter udviklingen af ​​en åben kultur og globale videnprodukter, der sætter mennesker i stand til at arbejde sammen om at skabe reproducerbare løsninger.

Vinderen af ​​denne udfordring vil have mulighed for at udvikle en to-ugers sprint sammen med innovationsteamet kl matrix gGmbH i Düsseldorf (Tyskland). Afhængigt af Covid -restriktionerne og betingelserne kan det gøres online eller online i efteråret 2021. 


FabCare MeetUp - samfundsengagement

12.
AUGUST
19: 30-21: 00
TIME

Workshopleder: Adriana Cabrera | matrix gGmbH, Enrico Bassi | Åben prik

Denne workshop arrangeret af FabCare -netværket sigter mod at samle de FabLabs, der ønsker at innovere inden for sundhedsvæsenet.

I det foregående år har vi samlet erfaringer om, hvordan man ledsager samskabelsesprocesser i sundhedssektoren, starter et digitalt laboratorium og samarbejder med sundhedsenheder som hospitaler eller ortopædiske centre. I år vil vi gerne invitere alle FabLab, der er interesseret i at dele deres personlige synspunkt, projekter og erfaringer, og opdatere netværket om nyheder og næste trin.

Deltag i os, hvis du vil lære mere om, hvad du kan gøre for at forbedre menneskers livskvalitet og innovere sundhedssektoren.


Bliv gratis medlem af FabLab -netværket. Så tilmeld dig de enkelte Fab16 -workshops!