Nieuws

matrix ondersteunt Aktion Mensch


matrix begeleidt het "Kommune Inklusiv" -initiatief van Aktion Mensch en breidt daarmee zijn eigen projectportfolio uit op het gebied van netwerken en inclusie.

Aktion Mensch zet zich in om opname op locatie te implementeren. Het is essentieel voor een succesvol inclusieproces dat de verantwoordelijken netwerken in sociale ruimtes. Ze maken er een plek van waar iedereen welkom is. Met het Community Inclusive Initiative zet de grootste particuliere financieringsorganisatie op sociaal gebied in Duitsland zich in voor precies deze lokale interactie tussen het maatschappelijk middenveld, het welzijn, het bedrijfsleven, de wetenschap en de administratie.

In vijf geselecteerde pilotgemeenten, die in een landelijke competitie van 129 aanmeldingen konden zegevieren, ondersteunt een matrixteam Aktion Mensch bij dit meerjarige initiatief om inclusie te implementeren. De modelgemeenten ontwikkelen concepten en implementeren de komende vijf tot zes jaar maatregelen, netwerk- en werkstructuren en inhoudelijke oplossingen. Hun ervaringen en resultaten kunnen worden gebruikt door andere sociale ruimtes in heel Duitsland. Het matrixteam ondersteunt ook Aktion Mensch bij deze overdracht.

Met de opdracht in dit unieke project breidt Matrix systematisch haar projectenportfolio uit op het gebied van procesondersteuning, netwerkvorming en inclusie.

Meer informatie over de Initiave Kommune Inclusive vindt u hier.