Nieuws, Algemeen, Homeslider

Deel innovatieve ideeën en technologische mogelijkheden in een wereldwijd netwerk: matrix neemt deel aan het FABxLive Event 2020


Elk jaar komt de FabLab-community samen om ideeën uit te wisselen over moderne productietechnologie, digitale mogelijkheden en innovatieve productontwikkelingen in een wereldwijde conferentie. Vertegenwoordigers van wetenschap, politiek, industrie, onderwijs en van meer dan 2.000 FabLabs wereldwijd gaan met elkaar in gesprek, discussiëren en delen nieuwe ideeën. Zeker dit jaar: vanwege Corona vindt de conferentie digitaal plaats en staat daardoor open voor een nog grotere community. De focus van de gratis online conferentie ligt niet alleen op de nieuwigheden van de FabLab-scene, maar ook op de vraag hoe dit kan bijdragen aan het overwinnen van maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld door het oplossen van de COVID-19 pandemie.

Als onderdeel van de FABxLive-evenementen van de Fab Foundation vinden er van 27 t / m 31 juli en daarna diverse lezingen, symposia en interactieve workshops plaats, gemodereerd door internationale experts. Geïnteresseerden kunnen achteraf ook kennis nemen van de resultaten van de conferentie, die via opnames beschikbaar worden gemaakt voor de gemeenschap.

matrix neemt deel door middel van verschillende aanbiedingen en de inzet van Industrieel ontwerper Adriana Cabrera en op de wereldwijde conferentie. De senior consultant op het gebied van productontwikkeling en innovatie is een van de experts in de makersbeweging en FabLabs in Duitsland. Ze werkt al jaren samen met de FabLab-community en is actief als docent zachte robotica voor de Fab Foundation.

Hieronder vindt u de evenementen waaraan Cabrera of het matrixteam als experts deelneemt: