Nieuws, Algemeen, Biedt advies, Advies, Homeslider

Nu geschoolde werknemers beveiligen! Gratis online seminarserie voor het MKB


matrix neemt deel aan workshops over de onderwerpen rekrutering, opleiding en digitalisering in opleidingen

Kleine en middelgrote bedrijven staan ​​voor extreme uitdagingen als gevolg van de coronapandemie: productiestops, werktijdverkorting, verlies van middelen - dit alles verandert het bedrijf. Veel bedrijven worstelen momenteel om te overleven. Tegelijkertijd is het belangrijk om vandaag aan morgen te denken: namelijk aan de volgende generatie in opleiding. Daarom participeert matrix door de inzet van Emscher-Lippe hoog 4-Projektmitarbeiterin Kerstin Helmerdig an den Aktionswochen zur Fachkräftesicherung des Bundesarbeitsministerium. Angeboten werden drei verschiedene Online-Seminare zu den Themen Recruiting, Ausbildung sowie Digitalisierung in der Ausbildung. Eine Übersicht der Workshopangebote, die in Kooperation mit der eba vind je hier:

Vandaag rekruteren:

maandag 21.09.2020
12.30-13.30 Uhr


Het vinden van de juiste medewerkers bij toenemende personeelstekorten is een uitdaging. We bespreken hoe rekrutering is veranderd, wat de hoekstenen van succesvol rekruteren zijn en welke kanalen kunnen worden ingezet om nieuwe medewerkers te bereiken.

Toekomstig onderwijs! Nu:

dinsdag 22.09.2020
12.30-13.30 Uhr


Incompany training is de basis voor het veiligstellen van vakmensen. Maar hoe vindt een bedrijf stagiaires, en hoe houdt het hen bij het begin van hun opleiding en daarna? Welke soorten trainingen zijn er? Welke rechten en plichten hebben werkgevers en stagiaires? Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Digitalisering in opleiding:

Montag, 23.09.2020
12.30-13.30 Uhr


Digitalisering zal vooral de komende jaren leiden tot opleidingen. In het seminar geven we informatie over hoe digitalisering er in opleidingen uit kan zien, welke bijdrage de volgende generatie bedrijven kan leveren en meten we hoe ver je bedrijf op dit gebied is gevorderd.

Alle aangeboden seminars zijn gratis en vinden plaats als zoomconferenties. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar onder vermelding van de titel en datum van de workshop registration@ebagmbh.de login.

De workshopreeks vindt plaats in het kader van de Project Emscher-Lippe hoog 4 plaats.