Nieuws, Algemeen, Homeslider, MakeOpaedics, matrix gGmbH

MakeOpaedics - Open source hardware-oplossingen in de orthopedie


MakeOpaedics Projektstart

De start in november matrix gGmbH samen met hun projectpartner, de Rhein-Waal University of Applied Sciences, het project MakeOpaedics. Het federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) ondersteunt het project als onderdeel van de financieringsmaatregel "Open Photonik Pro" binnen het programma "Fotonica Onderzoek Duitsland".

Het project werd ingegeven door het gebrek aan professionele, digitaal vervaardigde orthopedische hulpmiddelen die beschikbaar zijn als open source hardware en met als doel de verandering in het toevoersysteem te stimuleren MakeOpaedics tot leven gebracht. 

Het projectteam rond Adriana Cabrera, Paula Janecke en Niels Lichtenthäler ontwikkelt nu bestaande prototypes van makers tot professionele oplossingen in een co-creatief proces. Tegelijkertijd worden duurzame structuren opgezet om in de toekomst nieuwe makeroplossingen beschikbaar te maken voor deze belangrijke medische en sociale sector, die voornamelijk wordt gekenmerkt door KMO's.

Het doel is altijd zogenaamde open source-oplossingen om het aanbod van snel en goedkoop geproduceerde, individuele hulpmiddelen te vergroten en toegankelijk te maken voor een breed deel van de bevolking. In nauwe samenwerking met de partners worden ook businessmodellen ontwikkeld om de financiering van verdere projecten en de professionalisering van de oplossingen mogelijk te maken.

De (gedeeltelijke) digitalisering van de proces- en procedureaanpassingen wordt omgezet in praktische transformatierichtlijnen voor winkels voor medische artikelen.

MakeOpaedics biedt ook niet-ondersteunde praktijkpartners uit het MKB de mogelijkheid om resultaten direct en op pilotbasis in hun workshops te gebruiken. 

U kunt specifieke cases bij echte klanten en echte werkplaatssituaties inbrengen om sneller prototypes te maken en toegang te krijgen tot de knowhow van het hele projectteam.

MyOrthotic by Adriana Cabrera
MyOrthotic door Adriana Cabrera

Heeft u vragen over het project of bent u geïnteresseerd in het behandelen van een specifieke case, neem dan gerust contact met ons op.

Nils Lichtenhäler

Niels Lichtenthäler

Coördinator van het MakeOpaedics-project

0211 / 75 707 20

lichtenthaeler@matrix-ggmbh.de

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung