Nieuws, Algemeen, Homeslider, Communicatie & evenement

Financieringsconcepten, social media etc. voor MINT-netwerken als online seminarie


MINT professionals uit matrix als gastdocenten

Hoe krijg je kinderen en jongeren enthousiast over wetenschappelijke en technische onderwerpen, wat zijn de componenten van succesvol communiceren en netwerken en welke financieringsconcepten zijn geschikt voor regionale projecten? MINT-financiering is een complexe taak waarbij met een breed scala aan factoren rekening moet worden gehouden. Dit maakt het des te belangrijker om de verschillende MINT-regio's en actoren te netwerken, ideeën uit te wisselen over succesvolle concepten en kennis door te geven.

matrix ondersteunt het project al jaren zdi.NRW "Toekomst door innovatie" Uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van MINT-financiering - van het ondersteunen van regionale netwerken tot communicatiewerkzaamheden. Als onderdeel van de online seminars van de STEM-regio'sdoor de Amber-Stiftung worden met regelmatige tussenpozen gehouden, deelde het matrixteam zijn expertise in verschillende presentaties. De digitale evenementen werden opgenomen zodat ze daarna ook beschikbaar zijn voor MINT-acteurs: Arne Klauke, Klaus Bömken, Birthe Dobertin, Magdalena Hein en Luisa Rosenow geven inzicht in de onderwerpen sociale media, financieringsaanvragen, nieuwsbriefontwerp en onderwerpspecifiek Communicatiecampagnes.

MINT online seminar # 30: zdi-Heldinnen-Oktober - de communicatiecampagne voor meisjes & MINT (22.10.2020)

Een maand lang zal de zdi-Heldinnen-Oktober zich richten op persoonlijke verhalen, projecten en onderwerpen met betrekking tot MINT en meisjes en jonge vrouwen in het zdi.NRW gemeenschapsoffensief. In het webinar van de Körber Foundation for MINT regionale netwerkers doet spreker Magdalena Hein, projectmanager van zdi.NRW, verslag van de doelstellingen, het concept en de ervaringen van de communicatiecampagne.

MINT online seminar # 6: Social media voor MINT-netwerken (13.12.2017)

In het eerste online MINT-seminarie van de matrix is ​​Arne Klauke, hoofd van de afdeling Communicatie en Marketing, gewijd aan het onderwerp "Sociale media voor MINT-regio's". De communicatieprofessional legt aan de hand van duidelijke voorbeelden uit hoe een MINT-regio actief kan zijn op social media. Ook geeft hij handige tips en tricks op de verschillende platformen die met een kleiner budget ingezet kunnen worden.

Opmerking: Het online seminar is drie jaar geleden opgenomen. Voor social media is dit een behoorlijke periode waarin er veel is veranderd en geëvolueerd - doelgroepen zijn bijvoorbeeld verschoven. De vergelijking van de trends van toen met de trends van vandaag is bijzonder spannend.

MINT online seminar # 8: Financieringsmodellen (20.03.2018/XNUMX/XNUMX)

Dr. Klaus Bömken, jarenlang projectmanager van het gezamenlijke initiatief Future through Innovation, geeft een handig overzicht van financieringsconcepten voor MINT-regio's, van subsidies tot donaties in natura. Hoe kunnen bedrijven worden overgehaald om te werken? En waarom zouden STEM-regio's afhankelijk zijn van gemengde financiering? Dr. Bömken in het 8e online MINT-seminar van de MINT-regio's.

MINT online seminar # 16: Het ontwerpen van een nieuwsbrief (18.06.2019 juni XNUMX)

Door de nieuwsbrief te gebruiken als een instrument om efficiënt en in overeenstemming met de gegevensbeschermingsregels te netwerken, gaf Birthe Dobertin een lezing in het 16e MINT online seminarie. Waarom is de nieuwsbrief een handig hulpmiddel voor STEM-regio's? Hoe ontwikkel ik als MINT-actor een goed nieuwsbriefconcept? En waar moet rekening mee worden gehouden bij het maken van de nieuwsbrief? Birthe Dobertin legt stap voor stap uit hoe MINT-regio's met eenvoudige middelen een goede en gegevensbeschermingsconforme nieuwsbrief kunnen maken.

MINT online seminarserie over het onderwerp "Social Media voor MINT-regio's"

Of het nu Instagram, WhatsApp of Twitter is - sociale media doordringen bijna alle gebieden van het privé- en openbare leven. De platformen en koeriersdiensten zijn een communicatiemiddel, een bron van inspiratie en informatie tegelijk en bieden de MINT-regio's de mogelijkheid om zich aan een breder publiek te presenteren en van gedachten te wisselen met de doelgroep. Met behulp van de veelal gratis tools kunt u uw eigen MINT-aanbiedingen plaatsen, potentiële regionale partners vinden en contacten leggen met andere MINT-actoren.

MINT Online Seminar # 31: Social Media voor MINT Regions I - An Introduction (24.11.2020 november XNUMX)

De online videoserie begint met een inleiding op het onderwerp. Spreker Luisa Rosenow van de matrix, die primair betrokken is bij het zdi.NRW-project, presenteert de meest voorkomende social media platforms en messenger services. Welke platforms zijn er en hoe werken ze? Welke doelgroepen worden aangesproken? En hoe kunnen de verschillende platforms worden gebruikt door de MINT-regio's? Deze en andere vragen worden beantwoord in het webinar.

MINT Online Seminar # 32: Social Media for MINT Regions II - Implementatie (03.12.2020 december XNUMX)

In het tweede webinar in de serie kijkt Luisa Rosenow naar specifieke implementatie-opties. Hoe ga ik social media gebruiken als MINT-actor? Waarom is het de moeite waard om een ​​strategie voor sociale media te ontwikkelen? En waar moet je op letten bij contentplanning?