Nieuws, Homeslider, matrix gGmbH

Enthousiasme voor innovatieve hulpmiddelen met groot voordeel voor de patiënt


De matrix gGmbH krijgt versterking van Paula Janecke in de productontwikkeling en toepassing van digitale technologieën

Paula is een gelovige. Hun idee is om de ontwikkeling en productie van technische hulpmiddelen zoals orthesen en prothesen naar een nieuw, beter niveau te tillen. Ze moeten vooral meer voordelen opleveren voor mensen die dergelijke hulpmiddelen nodig hebben - bijvoorbeeld in termen van mobiliteit - en minder problemen veroorzaken, bijvoorbeeld in termen van comfort.

Paula Janecke mit Prothesen

Paula streeft dit doel al heel lang en vanuit zeer persoonlijke ervaring na. Daarom studeerde ze na haar middelbare school eerst orthobionica in Göttingen en behaalde ze de master in het ambacht van orthopedische technologie. Daarna rondde ze met succes haar masteropleiding "Bewegingswetenschappen" af aan de Technische Universiteit van Chemnitz. Haar werk was gericht op sportgeneeskunde, neurofysiologie en ergonomie.

Tussendoor en parallel werkte ze aan verschillende spannende ontwikkelingen in bekende laboratoria en bedrijven in de branche en deed ervaring op in binnen- en buitenland.

Sinds begin november bouwt Paula samen met het matrixteam aan het nieuwe digitale matrix laboratorium matrix gGmbH in Düsseldorf. Daar worden samen met partners uit de wetenschap en bedrijven nieuwe ontwikkel- en productiemethoden op een bijzonder participatieve manier uitgetest en in de praktijk gebracht.

Prothese

Met Paula Janecke versterkt matrix haar competenties en capaciteiten in productontwikkeling en in de toepassing van digitale technologieën voor middelgrote bedrijven. Met het nieuwe laboratorium breidt matrix haar betrokkenheid bij de makerscene uit en in het bijzonder als actief onderdeel van het wereldwijde FabLab-netwerk.

Prothese

Een belangrijk project is MakeOpaedicsdat consequent open innovatiestrategieën nastreeft en prototypes voor aids ontwikkelt. De matrix gGmbH startte het project in november samen met haar projectpartner, de Rhein-Waal University of Applied Sciences. Het federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) ondersteunt het project als onderdeel van de financieringsmaatregel "Open Photonik Pro" binnen het programma "Photonics Research Germany".

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung