Nieuws, Algemeen, Homeslider

Shemakes.eu: het promoten van innovators in de duurzame mode-industrie


matrix is ​​verantwoordelijk voor reputatiemanagement in het door de EU gefinancierde project

Adriana Cabrera leitet das projekt shemakes.eu bei der matrix

Inspiratie, vaardigheden en netwerken - dit alles moet worden bereikt door vrouwelijke innovators in de duurzame mode-industrie shemakes.eu ontvangen, een tweejarig project gefinancierd door de Europese Unie. Het initiatief zet zich sinds begin 2021 in voor betere carrièreperspectieven en meer invloed voor vrouwen in de textiel- en kledingindustrie. matrix maakt deel uit van het internationale consortium, dat bestaat uit tien partners in zeven verschillende landen. "We willen vrouwen erkennen als actieve doeners en ondernemers, zodat ze hun bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van textiel, materialen en technologie", legt uit Adriana Cabreradie het project leidt bij matrix.

De arbeidsomstandigheden in de branche zijn enorm divers, evenals het respect van de branche voor het milieu. Shemakes.eu streeft ernaar een aantal concrete effecten te hebben op de textiel- en kledingindustrie in ten minste tien Europese landen en een routekaart te bieden voor beleidsverandering, zodat het project op grotere schaal overdraagbaar wordt. De visie: een circulaire, duurzame mode-industrie geleid door concepten van gelijkheid, innovatie en openheid.

Het doel van het creëren van een gunstig ondernemingsklimaat is om vrouwen in staat te stellen door te stromen naar hogere professionele functies.

Hiervoor werkt shemakes.eu met een drieledige aanpak:

  • Meisjes en vrouwen van verschillende leeftijden ervaren nieuwe manieren van leren. Ze worden gepromoot door middel van harde en zachte vaardigheden en technologie.
  • U profiteert van specifieke zakelijke ondersteuning en contacten.
  • Vrouwelijke rolmodellen krijg je door inspirerende verhalen.

Het potentieel en de kracht van het project liggen in de multidisciplinaire ervaring en het goed ontwikkelde netwerk van het partnerschapsconsortium. Twee bestaande netwerken vormen de kern van de community:

  • sterven Fabricademy, een transdisciplinaire cursus die zich richt op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en benaderingen in de textielindustrie,
  • TCBL (Textielkleding en Business Labs), een project en een stichting gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van testomgevingen voor baanbrekende innovaties in de duurzame en circulaire mode-industrie.

de Fabricademy wird in Deutschland von Adriana Cabrera die niet alleen werkt als innovatieconsultant en productontwikkelaar voor de matrix, maar ook deel uitmaakt van de Duitse FabLab-beweging en lid is van de Fab Foundation: “Door ons werk in de Fabricademy en de TCBL Labs zien we dat de perspectieven van vrouwen en mannen veranderen kan veranderen. Deze verandering stelt hen in staat om digitalisering, duurzaamheid en ondernemerschap in een nieuwe generatie te implementeren. "

matrix is ​​verantwoordelijk voor reputatiemanagement in het project. Om beste praktijken op het gebied van innovatie te garanderen en succesvolle processen te implementeren, moet een verantwoorde onderzoeks- en innovatiemethodologie worden ontwikkeld op basis van succesvolle ecosystemen. Daarnaast zal een gemeenschap van vrouwelijke rolmodellen, vooraanstaande persoonlijkheden uit onderzoek, innovatie en het bedrijfsleven worden opgebouwd, die als ambassadeurs zullen optreden om de opgedane kennis te verspreiden en de zichtbaarheid van het project te vergroten.

Meer informatie over het project is hier te vinden:

Funded by the European Union

Dit project heeft financiering ontvangen van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 101006203.