Nieuws, Algemeen, matrix gGmbH

"MINTvernetzt" - landelijk aanspreekpunt voor MINT-actoren: binnen


MINTvernetzt

“MINTvernetzt” gaat aan de slag als centraal service- en aanspreekpunt voor MINT-actoren. Federaal minister van Onderwijs Anja Karliczek opende het MINT-netwerkcentrum, gefinancierd door het federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek met 12 miljoen euro.

"MINTvernetzt" biedt uitwisseling, advies en praktische tips, evenals specifieke suggesties voor innovatief en duurzaam MINT-onderwijsaanbod. Het is bedoeld voor alle MINT-actieve mensen in Duitsland: aanbieders van programmeercursussen of experimenteeraanbiedingen voor kinderen en jongeren, medewerkers van schoollaboratoria of onderzoeksworkshops, coördinatoren van regionale MINT-netwerken en clusters of vrijwilligers die inzicht geven in de beroepspraktijk Organize .

Federaal minister van Onderwijs Anja Karliczek benadrukt: “MINT-actoren: van binnen leren kinderen en jongeren belangrijke toekomstige vaardigheden: ze bieden toepassingsgerichte kennis, actuele onderzoeksresultaten en inzichten in de beroepspraktijk. Ik ben erg blij dat deze acteurs nu een gemeenschappelijk dak hebben om gebundelde informatie te vinden, kennis te delen en impulsen te krijgen voor hun werk. "

MINTvernetzt

matrix is ​​verantwoordelijk voor het MINT-E platform en community management

de matrix gGmbH Als netwerkpartner "MINTvernetzt" is hij verantwoordelijk voor de technische en conceptuele structuur van het MINT-E-platform en voor communitybeheer. In deze rol maakt matrix de intuïtieve reis van de gebruiker mogelijk: naar binnen door het levendige aanbod. "We willen de MINT-community aanmoedigen om actief betrokken te raken en gebruikers inspireren om het platform voor hun eigen inhoud te gebruiken", legt uit Arne Klauke, oa hoofd van de wijkafdeling in de matrixgroep. Als onderdeel van onderzoeksfinanciering wil het MINTvernetzt-team bij matrix onderzoeken welke vereisten een e-platform moet bieden aan de landelijke MINT-gemeenschap om het netwerken en activeren van deze gemeenschap te ondersteunen en te promoten - uiteraard in overeenstemming met gegevensbescherming regelgeving.

"MINTvernetzt" wordt ondersteund door de Amber-Stiftung, The matrix gGmbH, The Nationaal STEM-forum, The Stevigerverband en Universität Regensburg.

Neem een ​​kijkje op mint-vernetzt, laat je inspireren en meld je aan voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft: