Nieuws, Algemeen, Aanbiedingen, Homeslider, MerknaamOpaedics, matrix gGmbH

FAB16: FabLabs van over de hele wereld komen samen


Fab16

De FAB16 bereikt meer dan 2000 FabLabs in 126 landen. Het doel van het evenement? De uitwisseling en discussie van nieuwe ideeën in een gemeenschap rond digitale fabricage, technologie en innovatie. Met onze focus op het gebied "Open Innovatie Lab" we zijn bijzonder verheugd om deel te nemen aan het internationale evenement. Het vindt plaats van 9 tot 15 augustus in digitale vorm en zal leden van het internationale FabLab-netwerk, vertegenwoordigers van de overheid, experts op het gebied van digitale productie en academische onderzoekers samenbrengen.

Enthousiast over het FabLab-idee neemt de matrixgroep deel aan spannende workshops van matrix GmbH & Co. KG en haar non-profitzuster matrix gGmbH en brengt onder andere haar kennis van het project in MerknaamOpaedics en Fabricademy met een.

Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan inspirerende online evenementen en te netwerken met mensen van over de hele wereld!

Aanvulling vanaf 19 augustus:

Matrix diende twee papers in bij Fab16. De paper van ons Makeopedics-team won de tweede plaats in de Best Paper Award: "Development of an open-source digital fabricated diabetic foot monitoring system" presenteert het ontwikkelde prototype van een op sensoren gebaseerd zoolsysteem voor patiënten met een Charcot-voet. Het papier van de Fabricademy met het project shemakes.eu (link) "Innovatie-ecosysteem voor vrouwelijke makers via textiellaboratoria en de shemakes.eu-aanpak“Geeft concrete aanbevelingen voor het ontwerp van innovatie-ecosystemen en legt uit hoe de makerbeweging de genderkloof kan overbruggen.

Wij zijn er met de volgende workshops:


Van zachte robotica tot biobotica

09.
Augustus
11: 30-13: 00
TIJD

Workshopleider: Adriana Cabrera | matrix GmbH & Co. KG, Anastasia Pistofidou | Iaac | FabLab Barcelona

Controle en bediening van apparaten die de zachtheid en slimheid simuleren die wordt aangetroffen in levende organismen.

Soft Robotics is een opkomend veld in robots en materialen die pneumatiek gebruiken om apparaten te besturen en te bedienen die de soepelheid en slimheid van levende organismen simuleren. Het klinkt als een zeer complex onderwerp. Daarom willen we enkele algemene ideeën onderzoeken over prototyping met flexibele, biologische en slimme materialen om pneumatisch aangedreven constructies te maken. In deze workshop zullen we biofabricage, 3D-ontwerp, experimenteren met 3D-printen en gieten en gieten onderzoeken, waarbij we een praktische benadering hebben van Soft Robotics en Biobotics.

Laten we de mogelijkheden van dit nieuwe veld onderzoeken en wat we dieper kunnen onderzoeken tijdens de Fabricademy.


FabCare challenge - Ontwerpen van een dynamische handorthese

09. & 10.
Augustus
19: 30-21: 00
TIJD

Workshopleiders: Adriana Cabrera, Niels Lichtenthäler, Paula Janecke, Alessandra Crotty | matrix gGmbH

Onze handen zijn een van de kostbaarste hulpbronnen van ons lichaam. Als onze arm gewond is, zouden we verschillende uitdagingen tegenkomen om op te lossen. Onze makersgemeenschap zou een echte bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van ondersteunende systemen. Deze uitdaging is gericht op het ontwikkelen van een dynamische handorthese voor hulp bij verschillende activiteiten en toepassingen, zoals geneeskunde, sport, werkhulp, therapie en nog veel meer. We zullen agile innovatietools verkennen en leren hoe we deze methoden kunnen implementeren in uw creatieve processen door middel van deze uitdaging.

Deze FAB16 award challenge, gesponsord door MerknaamOpaedics onderzoeksproject en de matrix gGmbH, geeft je de kans om agile innovatietools te verkennen en te leren hoe je deze methoden kunt toepassen in je creatieve en prototypingprocessen. We ondersteunen de ontwikkeling van een open cultuur en wereldwijde kennisproducten die mensen in staat stellen samen te werken om reproduceerbare oplossingen te creëren.

De winnaar van deze challenge krijgt de mogelijkheid om samen met het innovatieteam een ​​sprint van twee weken te ontwikkelen op matrix gGmbH in Dusseldorf (Duitsland). Afhankelijk van de Covid-beperkingen en -voorwaarden kan dit online of online in het najaar van 2021. 


FabCare MeetUp - betrokkenheid van de gemeenschap

12.
Augustus
19: 30-21: 00
TIJD

Workshopleider: Adriana Cabrera | matrix gGmbH, Enrico Bassi | Punt openen

Deze workshop, georganiseerd door het FabCare-netwerk, heeft als doel om die FabLabs, die willen innoveren in de gezondheidszorg, samen te brengen.

Het afgelopen jaar hebben we ervaringen verzameld over hoe we co-creatieprocessen in de gezondheidssector kunnen begeleiden, een digitaal lab kunnen starten en samenwerken met gezondheidsinstanties zoals ziekenhuizen of orthopedische centra. Dit jaar willen we elk FabLab uitnodigen dat geïnteresseerd is in het delen van hun persoonlijke standpunt, projecten en ervaringen, en het netwerk op de hoogte houden van het nieuws en de volgende stappen.

Doe met ons mee als u meer wilt weten over wat u kunt doen om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren en de zorgsector te innoveren.


Word gratis lid van het FabLab Network. Schrijf je dan in voor de individuele Fab16 workshops!