Nyheter, Allmänna, Homeslider, Kommunikation & evenemang

Finansieringskoncept, sociala medier och liknande för MINT-nätverk som ett online-seminarium


MINT-proffs från matris som gästföreläsare

Hur får du barn och ungdomar glada över vetenskapliga och tekniska ämnen, vilka är komponenterna i framgångsrik kommunikation och nätverksbyggande och vilka finansieringskoncept är lämpliga för regionala projekt? MINT-finansiering är en komplex uppgift där en mängd olika faktorer måste beaktas. Desto viktigare är det att nätverka de olika MINT-regionerna och aktörerna, att utbyta idéer om framgångsrika begrepp och att förmedla kunskap.

matrix har stött projektet i många år zdi.NRW "Framtida genom innovation" Samlade lång erfarenhet inom området MINT-finansiering - från att stödja regionala nätverk till kommunikationsarbete. Som en del av online-seminarierna för STEM-regionerav Körber Foundation hålls med jämna mellanrum, delade matrisgruppen sin expertis i olika presentationer. De digitala händelserna spelades in så att de också är tillgängliga för MINT-skådespelare efteråt: Arne Klauke, Klaus Bömken, Birthe Dobertin, Magdalena Hein och Luisa Rosenow ger inblick i ämnena sociala medier, finansieringsansökningar, design av nyhetsbrev och ämnesspecifika Kommunikationskampanjer.

MINT online-seminarium # 30: zdi-Heldinnen-Oktober - kommunikationskampanjen för flickor & MINT (22.10.2020)

Under en månad kommer zdi-Heldinnen-oktober att fokusera på personliga berättelser, projekt och ämnen relaterade till MINT och flickor och unga kvinnor i zdi.NRW-samhällsoffensiven. I webbseminariet för Körber Foundation för MINT-regionala nätverkare, talar Magdalena Hein, projektledare för zdi.NRW, om kommunikationskampanjens mål, koncept och erfarenheter.

MINT online-seminarium # 6: Sociala medier för MINT-nätverk (13.12.2017)

I det första MINT-online-seminariet i matrisen är Arne Klauke, chef för kommunikations- och marknadsavdelningen, tillägnad ämnet ”Sociala medier för MINT-regioner”. Kommunikationspersonalen använder tydliga exempel för att förklara hur en MINT-region kan vara aktiv i sociala medier. Han ger också användbara tips och tricks på de olika plattformarna som kan användas med en mindre budget.

Obs: Onlineseminariet spelades in för tre år sedan. För sociala medier är detta en betydande tidsperiod då mycket har förändrats och utvecklats - målgrupper har till exempel förändrats. Jämförelsen av trenderna då med dagens trender är särskilt spännande.

MINT online-seminarium # 8: Finansieringsmodeller (20.03.2018-XNUMX-XNUMX)

Dr. Klaus Bömken, långvarig projektledare för det gemensamma initiativet Future through Innovation, ger en användbar översikt över finansieringskoncept för MINT-regioner, från subventioner till donationer in natura. Hur kan företag vinnas över till arbete? Och varför ska STEM-regioner förlita sig på blandad finansiering? Dr. Bömken i det åttonde MINT online-seminariet i MINT-regionerna.

MINT online-seminarium # 16: Designa ett nyhetsbrev (18.06.2019 juni XNUMX)

Med hjälp av nyhetsbrevet som ett instrument för nätverkande effektivt och i överensstämmelse med dataskyddsföreskrifterna - så talade Birthe Dobertin om det 16: e MINT-online-seminariet. Varför är nyhetsbrevet ett användbart verktyg för STEM-regioner? Som MINT-skådespelare, hur utvecklar jag ett bra nyhetsbrevskoncept? Och vad bör man tänka på när man skapar nyhetsbrevet? Birthe Dobertin förklarar steg för steg hur MINT-regioner kan skapa ett bra och dataskyddat nyhetsbrev med enkla medel.

MINT online-seminarieserie om ämnet "Sociala medier för MINT-regioner"

Oavsett om Instagram, WhatsApp eller Twitter - sociala medier genomsyrar nästan alla delar av privatlivet och det offentliga livet. Plattformarna och messenger-tjänsterna är ett kommunikationsmedel, en källa till inspiration och information samtidigt och erbjuder MINT-regionerna möjlighet att presentera sig för en bredare allmänhet och utbyta idéer med målgruppen. Med de mest kostnadsfria verktygen kan du placera dina egna MINT-erbjudanden, hitta potentiella regionala partner och skapa kontakter med andra MINT-aktörer.

MINT Onlineseminarium 31: Sociala medier för MINT-regioner I - En introduktion (24.11.2020 november XNUMX)

Onlinevideoserien börjar med en introduktion till ämnet. Högtalare Luisa Rosenow från matrisen, som främst är involverad i zdi.NRW-projektet, presenterar de vanligaste sociala medieplattformarna och messenger-tjänsterna. Vilka plattformar finns och hur fungerar de? Vilka målgrupper adresseras? Och hur kan de olika plattformarna användas av MINT-regionerna? Dessa och andra frågor kommer att besvaras i webinaret.

MINT-Onlineseminarium 32: Sociala medier för MINT-Regioner II - Implementering (03.12.2020)

I det andra webinaret i serien tittar Luisa Rosenow på specifika implementeringsalternativ. Hur börjar jag använda sociala medier som MINT-skådespelare? Varför är det värt att utveckla en strategi för sociala medier? Och vad ska du se upp för i innehållsplanering?