Nyheter, Homeslider, matris gGmbH

Entusiasm för innovativa hjälpmedel med hög patientnytta


Matrisen gGmbH får förstärkning från Paula Janecke i produktutveckling och tillämpning av digital teknik

Paula är en troende. Deras idé är att ta utvecklingen och produktionen av tekniska hjälpmedel som ortoser och proteser till en ny, bättre nivå. Framför allt bör de ge större nytta för människor som behöver sådana hjälpmedel - till exempel när det gäller rörlighet - och orsaka färre problem, till exempel när det gäller komfort.

Paula Janecke mit Prothesen

Paula har strävat efter detta mål under lång tid och från mycket personlig erfarenhet. Därför, efter examen från gymnasiet, studerade hon först ortobionik i Göttingen och förvärvade magisterexamen i ortopedisk teknik. Hon avslutade sedan framgångsrikt sin magisterexamen i "Human Movement Science" vid tekniska universitetet i Chemnitz. Hennes arbete fokuserade på idrottsmedicin, neurofysiologi och ergonomi.

Mellan och parallellt arbetade hon med olika spännande utvecklingar i välkända laboratorier och företag i branschen och fick erfarenhet hemma och utomlands.

Sedan början av november har Paula byggt det nya digitala matrislaboratoriet tillsammans med matrisgruppen matris gGmbH i Düsseldorf. Där testas nya utvecklings- och produktionsmetoder tillsammans med partners från vetenskap och företag på ett särskilt deltagande sätt och omsätts i praktiken.

Prothese

Med Paula Janecke stärker matrisen sin kompetens och kapacitet inom produktutveckling och i tillämpningen av digital teknik för medelstora företag. Med det nya laboratoriet utökar matrix sitt engagemang i tillverkarscenen och i synnerhet som en aktiv del av det världsomspännande FabLab-nätverket.

Prothese

Ett viktigt projekt är MakeOpaedicssom konsekvent bedriver öppna innovationsstrategier och utvecklar prototyper för hjälpmedel. De matris gGmbH startade projektet i november tillsammans med sin projektpartner, Rhein-Waal University of Applied Sciences. Federal Ministry of Education and Research (BMBF) stöder projektet som en del av finansieringsåtgärden ”Open Photonik Pro” inom programmet "Fotonikforskning Tyskland".

Gefördert vom Bundesminsterium für Bildung und Forschung