Nyheter, Allmänna, Homeslider

Shemakes.eu: främja innovatörer inom hållbar modebransch


matrix ansvarar för ryktehantering i det EU-finansierade projektet

Adriana Cabrera leitet das projekt shemakes.eu bei der matrix

Inspiration, färdigheter och nätverk - allt detta bör uppnås av kvinnliga innovatörer inom hållbar modebransch shemakes.eu fått ett tvåårigt projekt finansierat av Europeiska unionen. Initiativet har åtagit sig att förbättra karriärutsikterna och öka inflytandet för kvinnor i textil- och klädindustrin sedan början av 2021. matrix är en del av det internationella konsortiet, som består av tio partners i sju olika länder. "Vi vill erkänna kvinnor som aktiva görare och entreprenörer så att de kan bidra till textil-, material- och teknikutveckling", förklarar Adriana Cabrerasom leder projektet vid matris.

Arbetsförhållandena i branschen är mycket olika, liksom branschens respekt för miljön. Shemakes.eu strävar efter att ha ett antal konkreta effekter på textil- och klädindustrin i minst tio europeiska länder och tillhandahålla en färdplan för politisk förändring så att projektet kan överföras i större skala. Visionen: en cirkulär, hållbar modebransch styrd av begrepp om jämlikhet, innovation och öppenhet.

Målet med att skapa gynnsamma affärsmiljöer är att göra det möjligt för kvinnor att gå vidare till högre yrkespositioner.

För detta ändamål fungerar shemakes.eu med en trekantig strategi:

  • Flickor och kvinnor i olika åldrar upplever nya sätt att lära sig. De främjas genom hårda och mjuka färdigheter samt teknik.
  • Du drar nytta av konkret affärsstöd och kontakter.
  • Du får kvinnliga förebilder genom inspirerande berättelser.

Projektets potential och styrka ligger i den tvärvetenskapliga upplevelsen och det välutvecklade nätverket för partnerskapskonsortiet. Två befintliga nätverk utgör kärnan i samhället:

  • den Fabricademy, en tvärvetenskaplig kurs som fokuserar på utveckling av ny teknik och tillvägagångssätt inom textilindustrin,
  • TCBL (textilkläder och affärslaboratorier), ett projekt och en stiftelse fokuserad på att gemensamt utveckla testmiljöer för banbrytande innovationer inom den hållbara och cirkulära modebranschen.

den Fabricademy konstigt i Deutschland von Adriana Cabrera som inte bara arbetar som innovationskonsult och produktutvecklare för matrisen utan också är en del av den tyska FabLab-rörelsen och medlem i Fab Foundation: ”Vi ser genom vårt arbete i Fabricademy och TCBL Labs att kvinnors perspektiv och män förändras kan förändras. Denna förändring gör det möjligt för dem att implementera digitalisering, hållbarhet och entreprenörskap i en ny generation. "

matrix ansvarar för ryktehantering i projektet. För att garantera bästa praxis inom innovationsområdet och för att genomföra framgångsrika processer ska en ansvarsfull forsknings- och innovationsmetodik utvecklas på grundval av framgångsrika ekosystem. Dessutom kommer en gemenskap av kvinnliga förebilder, ledande personligheter från forskning, innovation och affärer att byggas, som kommer att fungera som ambassadörer för att sprida den kunskap som erhållits och öka projektets synlighet.

Mer information om projektet finns här:

Funded by the European Union

Detta projekt har fått finansiering från Europeiska unionens forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 enligt bidragsavtal nr 101006203.