Nyheter, Allmänna, Hemslider, Kommunikation & evenemang

Vad sägs om STEM-utbildning i Tyskland?


STEM-utbildningsexperter: inne i matrisen vid Körber-Dialog STEM-regionerna 2021

Hur går STEM-utbildning i det här landet? Vad går bra, var stannar det? Och framför allt: Vad kommer att vara viktigt i framtiden? Deltagare från politik, vetenskap, näringsliv och praktik utbytte åsikter om dessa frågor vid årets evenemang Körber Dialog MINT Regioner den 26 april.

Som zdi-regionkontor och experter på MINT-utbildning har vi delat erfarenheter från 15 år av intensiv MINT-utbildning och MINT-finansiering med MINT-aktörer från hela Tyskland - från att stödja regionala nätverk till framgångsrikt kommunikationsarbete.

Magdalena Hein, projektledare zdi-NRW och medlem av ledningsgruppen vid matrisen, modererade lunchpraten mellan Dr. Ekkehart Winter, verkställande direktör för Deutsche Telekom Foundation och medordförande för National MINT Forum, och vetenskapen YouTuber Jacob Beautemps om möjligheterna till digitalisering i MINT-utbildning, de viktiga spakarna av entusiasm bland flickor för MINT och vikten av att beakta mångfald STEM-utbildning.

Arne Klauke, Kommunikations- och samhällsexpert samt medlem av ledningsgruppen vid matris, rapporterade om erfarenheterna av att bygga zdi-samhället. Med exempel på bästa praxis demonstrerade han mervärdet av en hälsosam gemenskap i workshopen tillsammans med Birgit Rothenfels och Alexander Kutschera. Exempel på personas och gemenskapsduken skapades i workshopen. Du stöder etablering och expansion av samhällen.

I mer än hälften av alla diskussioner och workshops i Körber-dialogen var skådespelare från zdi-samhället aktiva som talare eller moderatorer. Enligt Klaus Kaiser, parlamentarisk statssekreterare vid NRW: s vetenskapsministerium, är zdi det största nätverket för marknadsföring av unga MINT-talanger i hela Europa. Kaiser rapporterade entusiastiskt om zdi.NRW: ”Vi startade en framgångssaga med zdi för över 15 år sedan. Sedan dess har vi nätverkat ungdomar med vetenskap och affärer över hela landet. Med våra erbjudanden skapar vi möjligheter för skolbarn att hantera vetenskapliga och tekniska fenomen. "

Den rikstäckande konferensen genomfördes av Körber Foundation, The Ministeriet för kultur och vetenskap och den Nationellt STEM-forum som en online-händelse. Målet var att nätverk av MINT-tillverkare från hela Tyskland. Politiska diskussioner kompletterades med praktiska workshops - för att föra beslutsfattare och utövare i samtal med varandra.

Filmen belyser också det aktuella läget för STEM-utbildning “In i framtiden med STEM? Varför vetenskap och teknik blir allt viktigare ", som hade premiär vid evenemanget. Personligheter som vetenskapsjournalisten Ranga Yogeshwar, Joachim Lachmuth från Sendung mit der Maus, Dr. Ekkehart Winter från Deutsche Telekom Foundation och Magdalena Hein, projektledare på zdi-NRW, delar deras bedömning och perspektiv på MINT-utbildning och MINT-finansiering. På detta sätt illustrerar de sin betydelse för framtiden. Filmen producerades av skapande av matrismedier.

Filmen: STEM-utbildning - varför vetenskap, teknik och IT blir allt viktigare

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Tillsammans med ZENIT GmbH fungerar matrix som zdi-regionkontoret på uppdrag av ministeriet för kultur och vetenskap i staten Nordrhein-Westfalen och stöder zdi-samhällets arbete i regionerna.