Nyheter, Allmänna, Homeslider, matris gGmbH

"MINTvernetzt" - rikstäckande kontaktpunkt för MINT-skådespelare: inuti


MINTvernetzt

“MINTvernetzt” börjar arbeta som en central tjänst och kontaktpunkt för MINT-skådespelare. Den federala utbildningsministern Anja Karliczek öppnade nätverkscentret MINT finansierat av det federala utbildningsministeriet med 12 miljoner euro.

"MINTvernetzt" erbjuder utbyte, råd och praktiska tips samt specifika förslag på innovativa och hållbara MINT-utbildningserbjudanden. Det riktar sig till alla MINT-aktiva människor i Tyskland: Leverantörer av programmeringskurser eller experimenterbjudanden för barn och ungdomar, anställda vid skollaboratorier eller forskningsseminarier, samordnare av regionala MINT-nätverk och kluster eller volontärer som ger insikt i Organisera yrkesutövning .

Federala utbildningsministern Anja Karliczek betonar: ”MINT-aktörer: inuti lär barn och ungdomar viktiga framtida färdigheter: De erbjuder applikationsorienterad kunskap, aktuella forskningsresultat och insikter i yrkesutövning. Jag är väldigt glad att dessa aktörer nu har ett gemensamt tak för att hitta information i bunt, att dela kunskap och få impulser för sitt arbete. "

MINTvernetzt

matrix ansvarar för MINT-E-plattformen och community management

den matris gGmbH Som en ”MINTvernetzt” nätverkspartner är han ansvarig för den tekniska och konceptuella strukturen för MINT-E-plattformen samt för samhällsledningen. I den här rollen möjliggör matris användarens intuitiva resa: inuti genom det livliga erbjudandet. "Vi vill uppmuntra MINT-communityn att engagera sig aktivt och inspirera användare att använda plattformen för sitt eget innehåll", förklarar Arne Klauke, bland annat chef för samhällsavdelningen i matrisgruppen. Som en del av forskningsfinansieringen vill MINTvernetzt-teamet vid matris undersöka de krav som en e-plattform har att erbjuda den rikstäckande MINT-gruppen för att stödja och främja nätverkande och aktivering av denna gemenskap - naturligtvis i överensstämmelse med data skyddsbestämmelser.

"MINTvernetzt" stöds av Körber Foundation, The matris gGmbH, The Nationellt STEM-forum, The Givarförening och Universität Regensburg.

Titta på mint-vernetzt, låt dig inspireras och anmäl dig till nyhetsbrevet så att du kan hålla dig uppdaterad: